Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Δίπλα στους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνέντευξη Τύπου χτες και συνάντηση με τις εργαζόμενες

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τη μονιμοποίησή τους εξέφρασε η δημοτική αρχή του δήμου Πάτρας, που χτες παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα. Στη συνέντευξη μίλησαν ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, και ο αντιδήμαρχος Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας.

Στο δήμο εργάζονται σήμερα 16 εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» σε 6 δομές. Παρέχουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 400 νοικοκυριά που είναι ωφελούμενοι. Με βάση στοιχεία του δήμου, ανάγκη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν πάνω από 500.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

«Παρά την κοινωνική του αναγκαιότητα, το πρόγραμμα βρίσκεται διαρκώς σε εκκρεμότητα, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων. Αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, αυτά της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσής του, των εργασιακών σχέσεων ομηρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα χρόνια τώρα. H νομολογία δε που έχει ψηφιστεί (και τελεί υπό αναστολή), αφήνει ορθάνοιχτο το δρόμο σε κάθε δήμο να αποφασίσει για το αν θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ή όχι, τη διασύνδεση της χρηματοδότησής του με τα ασφαλιστικά ταμεία, την εμπορευματοποίησή του με είσοδο των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (ΜΚΟ), οι οποίες ουσιαστικά θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως "Δούρειος Ιππος" για το χτύπημα της σταθερής - μόνιμης δουλειάς και σε αυτόν τον τομέα», τόνισε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου.

Ο δήμος ζητά: Τη συνέχιση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ώστε να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες, οι συνταξιοδοτήσεις, καθώς επίσης και να διασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους. Να παρέχονται υπηρεσίες αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές, αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση κονδυλίων από την ΕΕ. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους.

Συνάντηση με τις εργαζόμενες

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και ο αντιδήμαρχος Υγείας - Πρόνοιας, Δημήτρης Πελεκούδας, συναντήθηκαν χτες στο δημαρχείο με τις εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στη συνάντηση οι εργαζόμενες ζήτησαν τη στήριξη της δημοτικής αρχής στον αγώνα τους για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Ο δήμαρχος Πατρέων προσυπέγραψε κείμενο στο οποίο οι εργαζόμενες συγκεντρώνουν υπογραφές πολιτών υπέρ της μόνιμης θεσμικής κατοχύρωσης όλων των εργαζομένων, κατάργηση της 15ετούς εργασιακής ομηρίας, αναγνώριση της πραγματικής εργασιακής σχέσης των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν την απαίτησή τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2018-10-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους(2017-07-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2017-07-06 00:00:00.0)
Περίσσευμα υποσχέσεων από τους υπηρέτες του κεφαλαίου(2014-12-16 00:00:00.0)
Σήμερα απεργούν(2010-11-02 00:00:00.0)
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά(2008-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ