Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαχητικό κάλεσμα στη νεολαία να σταθεί πλάι στη μαχόμενη αγροτιά

Τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα της Θεσσαλίας που μέσα από μαζικές διαδικασίες αποφάσισαν το στήσιμο ισχυρού μπλόκου στο κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα αλλά και μπλόκων κατά τόπους, χαιρετίζει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θέτουν όλες τις δυνάμεις τους για να αποσπάσουν ό,τι μπορούν σήμερα ή έστω να ανακόψουν νέα αντιλαϊκά μέτρα οι αγρότες, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, για να συγκροτηθεί μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία κόντρα στα μονοπώλια και την αντιλαϊκή πολιτική που ξεκληρίζει και τους αγρότες.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα με κοινωνικά οργανωμένη παραγωγή με κρατικό ή συνεταιριστικό τρόπο. Μπορούμε να λύσουμε το διατροφικό πρόβλημα του λαού και των παιδιών του που υποσιτίζονται στις μέρες μας στα σχολεία και τις σχολές. Αυτή η λύση απαλλάσσει τους μικρομεσαίους αγρότες, μια για πάντα, από τις τράπεζες, τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τη φοροληστεία. Παρέχει τη δυνατότητα, οι νέοι της υπαίθρου να αποκτήσουν δικαίωμα σε μορφωτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες, σύγχρονες κρατικές υποδομές γενικής Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού.

Η ΚΝΕ απευθύνει μαχητικό κάλεσμα στους νέους και τις νέες, στις πόλεις και στην ύπαιθρο της περιοχής, στα παιδιά αγροτικών οικογενειών. Να σταθούμε όλοι πλάι στη μαχόμενη αγροτιά! Γυρίστε την πλάτη σε κάθε μηχανισμό που θέλει να σας στρέψει ενάντια στην αγροτιά, ενάντια στους γονείς σας. Τα προβλήματα είναι κοινά γιατί έχουν την ίδια ρίζα. Κάθε Σύλλογος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κάθε Επιτροπή Αγώνα, κάθε Μαθητικό Συμβούλιο να πάρει θέση, να δείξει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει έμπρακτα αυτόν το δίκαιο αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ