Τρίτη 20 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με απόλυτη επιτυχία η έναρξη του Αθλητικού Camp

«Οικογενειακή» φωτογραφία στον τερματισμό του λαϊκού αγώνα δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
«Οικογενειακή» φωτογραφία στον τερματισμό του λαϊκού αγώνα δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο το φετινό Αθλητικό Camp της ΚΝΕ, που για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο πλαίσιο των κεντρικών εκδηλώσεων του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» (22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη). Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο το απόγευμα, στα ανοικτά γήπεδα της Πρόνοιας στο Περιστέρι, με το τουρνουά 3on3 μπάσκετ, ενώ τη σκυτάλη πήρε την επόμενη μέρα ο λαϊκός αγώνας δρόμου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, 4χλμ. και 8χλμ., που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον.

Υπό το σύνθημα του Αθλητικού Camp «Μη μένεις στην εξέδρα θεατής. Αγωνίσου! Κάνε τον Αθλητισμό μέρος της ζωής», ομάδες νέων απ' όλες τις γωνιές της Αθήνας και εργαζόμενοι έδωσαν μαζικό «παρών», συμμετέχοντας δωρεάν στις αθλητικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ, δείχνοντας στην πράξη τη δίψα για άθληση που υπάρχει στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, για έναν αθλητισμό δικαίωμα για όλους και όχι πολυτέλεια για τους λίγους.

Μιλώντας για τις δυο πρώτες αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και γενικότερα για το Αθλητικό Camp και τα μηνύματά του, ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Αθλητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε ότι η μαζική συμμετοχή δείχνει πως σήμερα που οι ανάγκες και τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα συνολικά, τα ζητήματα του αθλητισμού δεν πρέπει να περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Με μεγάλη συμμετοχή το τουρνουά 3on3 του Σαββάτου
Με μεγάλη συμμετοχή το τουρνουά 3on3 του Σαββάτου
Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο Αθλητισμός είναι πραγματικά ανάγκη του λαού και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη διαμόρφωση της υγείας, της ψυχολογίας, ακόμα και της κοινωνικής συμπεριφοράς ενός νέου ανθρώπου, αφού μαθαίνει να συνεργάζεται, να δουλεύει μέσα και έξω απ' το γήπεδο. Εμείς πιστεύουμε ότι όσοι πήραν μέρος στο τουρνουά και θα πάρουν μέρος στη συνέχεια του Camp, μπορούν να γίνουν δύναμη στο πλάι της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και του ΚΚΕ, για να διαμορφωθεί ένα ρεύμα διεκδίκησης και μέσα στο μέτωπο του Αθλητισμού». Ειδικά για τον αγώνα δρόμου στο Πάρκο Τρίτη, τόνισε τη σημασία που δίνει η ΚΝΕ στο Πάρκο, καθώς και στην ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας, ώστε το πάρκο να μην παραδοθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα, να πάψει να είναι εγκαταλελειμμένο και να αποτελέσει λαϊκή περιουσία, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που έχει σήμερα η νεολαία και ο λαός σε φυσική αγωγή, άσκηση, αλλά και ξεκούραση και χαλάρωση.

Οι εκδηλώσεις

Το τουρνουά μπάσκετ στο Περιστέρι αποτέλεσε το δεύτερο μέρος του αντίστοιχου τουρνουά που είχε διοργανώσει η ΚΝΕ τον περασμένο Ιούλη σε γειτονιές της Αθήνας, επίσης με μαζική συμμετοχή. Στα γήπεδα της Πρόνοιας βρέθηκαν οι 12 ομάδες που είχαν προκριθεί από το τουρνουά του Ιούλη, οι οποίες διεκδίκησαν τις τελικές θέσεις της κατάταξης.


Οσον αφορά τον αγώνα δρόμου 4χλμ. και 8χλμ., το «παρών» έδωσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, καθώς η κάθε διαδρομή περιλάμβανε τις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και βετεράνων.

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία ήταν:

4 χιλιόμετρα ανδρών: 1ος Γιάννης Ανανιάδης, 2ος Παναγιώτης Βακαλόπουλος, 3ος Αλέξανδρος Καμπούρογλου. 4 χιλιόμετρα εφήβων: 1ος Χρήστος Αρετάς, 2ος Κώστας Μουσταφάρα, 3ος Διονύσης Δημητρόπουλος. 4 χιλιόμετρα γυναικών: 1η Ελπίδα Τουτουντζή, 2η Νικολέτα Καλαβού, 3η Στεφανία Κόγια. 8 χιλιόμετρα ανδρών: 1ος Σκούταρης Νικόλας, 2ος Στράτος Φράγκου, 3ος Κώστας Θεοχαρούλης. 8 χιλιόμετρα βετεράνων: 1ος Βασίλης Παρασκευόπουλος, 2ος Δημήτρης Τουμανίδης, 3ος Μουρελάτος Φίλιππος. 8 χιλιόμετρα γυναικών: 1η Ολγα Γείτονα, 2η Ευαγγελία Γιαννάκη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του camp

Tο πρόγραμμα του Αθλητικού Camp συνεχίζεται τις επόμενες μέρες με τις εξής εκδηλώσεις:

22 Σεπτέμβρη: Στέκι Αθλητισμού στο Φεστιβάλ, 9.15 μ.μ.: «Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016, μια γιορτή των μονοπωλίων». Συζήτηση με τον Λουίς Φερνάντεζ, Γραμματέα της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Βραζιλίας. Θα μιλήσουν ακόμα: Μιχάλης Λεάνης, αθλητικογράφος, και Κώστας Μπουντόλος, καθηγητής ΤΕΦΑΑ.

23 Σεπτέμβρη: Στο Στέκι Αθλητισμού του Φεστιβάλ, στις 8.30 μ.μ., θα διεξαχθεί τουρνουά σκάκι Μπλιτζ.

24 Σεπτέμβρη: Γνωριμία με την αναρρίχηση στις 9 π.μ., στο αναρριχητικό πεδίο Φυλής. Πληροφορίες σχετικά με την αναρρίχηση και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6942834660 & 6974358305.

Γενικά για τις δραστηριότητες του camp, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sportscampkne2016@gmail.com και στο τηλέφωνο 6934672360 (9 π.μ. με 4 μ.μ.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συμμετοχή στις πρώτες δραστηριότητες του Αθλητικού Camp(2019-09-17 00:00:00.0)
Μεγάλη συμμετοχή στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου(2018-09-18 00:00:00.0)
Από αύριο το Αθλητικό Camp στην Πάτρα(2017-09-07 00:00:00.0)
Αύριο αρχίζει το Αθλητικό Camp στην Αθήνα(2016-09-16 00:00:00.0)
Αθλητικό camp της ΚΝΕ από 16 έως 24 Σεπτέμβρη(2016-07-27 00:00:00.0)
Πλούσιες αθλητικές δραστηριότητες στο φετινό Φεστιβάλ(2012-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ