Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Νέα προσφορά συμμετοχής σε «ειρηνευτικές επιχειρήσεις»...

Στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας των κρατών - μελών του ΟΗΕ για την αναδιοργάνωση των λεγόμενων «ειρηνευτικών αποστολών» του Οργανισμού βρέθηκε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος.

Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στις ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με παροχή εκπαίδευσης στα κέντρα εκπαίδευσης στο Κιλκίς και στη Σούδα, όπως επίσης και με το πλοίο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη UNIFIL. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στη διεθνή κοινότητα και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών κάθε στήριξη για τις ειρηνευτικές αποστολές, που αποτελούν και μία πηγή ανακούφισης για τους λαούς που δοκιμάζονται».

Στην πραγματικότητα, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός ξαναβάζει σε προσφορά υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων για την υποστήριξη ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, οι οποίοι πολύ συχνά προωθούνται υπό το προσωπείο «ειρηνευτικών αποστολών», αλλά και το μανδύα του ΟΗΕ.

Διόλου τυχαία, το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, στο οποίο αναφέρθηκε, αποτελεί ένα από τα 26 διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Εκπαίδευσης των λεγόμενων «ειρηνευτικών επιχειρήσεων», όπως προσχηματικά χαρακτηρίζονται τις περισσότερες φορές οι πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η παρουσία στρατιωτικών στελεχών ως «παρατηρητών» σε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις, που τα ίδια τα ιμπεριαλιστικά κέντρα υποδαύλισαν για προώθηση θέσεων και συμφερόντων τους. Το ΠΚΕΕΥΕ, μάλιστα, έχει αναγνωριστεί από το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ για διεξαγωγή Σχολείων παρατηρητών που μετέχουν σε αποστολές τους.

Το, δε, Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα είναι ΝΑΤΟικό κέντρο, παίζει κομβικό ρόλο για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, καθώς εκπαιδεύει (σε αλλεπάλληλα, υψηλών απαιτήσεων και εξειδικευμένα «σχολεία») στελέχη για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», της «πειρατείας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών». Διόλου τυχαία, το ΚΕΝΑΠ ήταν το πρώτο ΝΑΤΟικό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης της λυκοσυμμαχίας...

Τέλος, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού περιπολεί σε μόνιμη βάση στα χωρικά και διεθνή ύδατα πέριξ του Λιβάνου, ενταγμένο στην πολυεθνική δύναμη UNIFIL, προς αποτροπή εφοδιασμού με όπλα οργανώσεων που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές, σε μια επιχείρηση με «καπέλο» ΟΗΕ, που διαπλέκεται ουσιαστικά με τη SEA GUARDIAN, ναυτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ που ελέγχει την ίδια περιοχή, όλο τον κρίσιμο δίαυλο της Ανατολικής Μεσογείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ