Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Στηρίζουν τους εργαζόμενους στα «Λιπάσματα Καβάλας»

Συγκέντρωση σήμερα το πρωί στα δικαστήρια

Να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα «Λιπάσματα Καβάλας», έξω από τα δικαστήρια, καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ, καθώς σήμερα, Τρίτη, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε το σωματείο ενάντια στις αναγκαστικές άδειες και την τρίμηνη διαθεσιμότητα που τους επέβαλε η εργοδοσία.

«Ο Λαυρεντιάδης, με τις πλάτες της κυβέρνησης, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, προχώρησε σε απολύσεις αγωνιζόμενων εργατών και έχει εξαπολύσει μπαράζ ποινικών διώξεων, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων», σημειώνει το ΠΑΜΕ, και προσθέτει: «Οπως και πολλοί άλλοι επιχειρηματίες, αφού για χρόνια ξεζούμισε τους εργαζόμενους για να μεγαλώνει η κερδοφορία του, τώρα επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο όσους εργαζόμενους δεν δεχτούν να μετατραπούν σε πραγματικούς σύγχρονους σκλάβους.

Είναι αυταπόδεικτο πια σε όλους για ποιον νομοθετεί και για ποιον "δουλεύει" και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες. Για τη μεγαλοεργοδοσία και τους επιχειρηματικούς ομίλους, για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από την οργάνωση και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε την πάλη όχι μόνο ενάντια στην αντεργατική πολιτική αλλά να βάλουμε πορεία για νέες κατακτήσεις, για όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πάλη για: Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων - ανάκληση όλων των απολύσεων. Απόσυρση όλων των μηνύσεων και ποινικών διώξεων ενάντια σε συνάδελφους αγωνιστές, να μπουν στο αρχείο από τον εισαγγελέα. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Οχι στις ατομικές συμβάσεις και τις διαθεσιμότητες. Μόνιμη - σταθερή δουλειά για όλους. Η δημοτική αρχή και οι τοπικοί φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης των απολυμένων απεργών και των οικογενειών τους.

Στο μεταξύ, την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους στα «Λιπάσματα Καβάλας» (πρώην ΒΦΛ) και στη «Μαρινόπουλος» εκφράζουν τα σωματεία, οι επιτροπές σωματείων και οι συνδικαλιστές που πήραν μέρος στη σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έγινε πρόσφατα στην Καβάλα.

Το ψήφισμα υπογράφουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Συνταξιούχων της ΒΦΛ, το Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτεργατών, το Σωματείο Συνταξιούχων στο Δημόσιο, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στη «Μαρινόπουλος», η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στον Επισιτισμό, η Γραμματεία Καβάλας της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας (μέλος ΟΓΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ