Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τη «Softex»

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «Softex» ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τους πετάξει στο δρόμο
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «Softex» ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να τους πετάξει στο δρόμο
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για το κλείσιμο του εργοστασίου της «Softex» στο Βοτανικό κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην Ερώτηση, από τις εξελίξεις στη «Softex» «αποδεικνύεται, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν τα κέρδη των καπιταλιστών και όχι οι αγώνες των εργαζομένων, ότι καμία καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του λαού, ότι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετα».

Σημειώνεται ακόμα ότι «είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί, όπως και οι προηγούμενες, των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Οσο κι αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι είναι με τη μεριά των εργαζομένων, είναι η ίδια που διατήρησε όλους τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους και φέρνει νέους, που λίγες μέρες πριν νομοθέτησε την ανταπεργία (λοκ-άουτ), φέρνει νέο νόμο για τα Εργασιακά, με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ