Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ
Κατάθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Με την κατάθεση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, συνεχίστηκε χτες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η διερεύνηση της υπόθεσης των καταγγελιών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Γ. Πανούση, για διασυνδέσεις πολιτικών προσώπων με φυλακισμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας. Οι καταθέσεις για την υπόθεση θα συνεχιστούν στην Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη. Εχουν κληθεί αντιπρόσωποι της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οι οποίοι θα αναφερθούν στο τηλεφωνικό απόρρητο και πώς διασφαλίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Παρασκευόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση Πανούση, έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου και παντός υπευθύνου, για τη διαρροή εγγράφων μετά τις καταγγελίες Πανούση, τα οποία φέρονται ότι είναι απόρρητα, αλλά και διαλόγων που είχε καταγράψει κοριός της ΕΥΠ, ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φυλακισμένους. Οσον αφορά τις συνομιλίες διερευνάται αν έχουν γίνει νόμιμα οι καταγραφές και αν από αυτές στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες Πανούση.

Από τη χτεσινή κατάθεση του Ν. Παρασκευόπουλου διαφάνηκε ότι ενισχύεται η ένταση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό της. Κατ' αρχάς, ο υπουργός Δικαιοσύνης διέψευσε κάθε καταγγελία του Γ. Πανούση, ενώ, στη συνέχεια, το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του το αφιέρωσε για να υπερασπίσει τον Π. Λάμπρου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να συμμετέχει στις προαναφερθείσες συνομιλίες.

Οπως σημείωσε, ο Ν. Παρασκευόπουλος, ο Π. Λάμπρου ως μετακλητός στο υπουργείο Δικαιοσύνης «εργάσθηκε για την κατάσβεση των εξεγέρσεων στις φυλακές», προσθέτοντας ότι «δεν προκύπτει από τις συνομιλίες του πως συντόνιζε τους φυλακισμένους». Συνέχισε λέγοντας πως «μία συζήτηση που έχει ως στόχο μια αγωνιώδη προσπάθεια για τη νομιμότητα δεν έχει σχέση με διαπραγματεύσεις. Προσπάθησε να αποσβέσει τις εξεγέρσεις. Μίλησε στη γλώσσα τους, με τρόπο ώστε να είναι αποτελεσματικός, για να αποκαταστήσει ηρεμία στο χώρο των φυλακών (...) Αυτές οι συζητήσεις δαιμονοποιήθηκαν». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι και ο ίδιος, είχε αναλάβει τέτοιο ρόλο, σε εξεγέρσεις φυλακών κατά τη διάρκεια υπουργίας του Ευ. Βενιζέλου.

Ο Ν. Παρασκευόπουλος πρόσθεσε ακόμα ότι οι προστριβές στις σχέσεις του με τον Γ. Πανούση παρουσιάστηκαν όταν ο Γ. Πανούσης εξέδωσε γραπτή απάντηση σε ανακοίνωση τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία αφορούσε τη βίαιη επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στις φυλακές Κορυδαλλού. Οπως ανέφερε, ο Γ. Πανούσης στην απάντησή του, φωτογράφισε ως υπεύθυνο για την επέμβαση τον Ν. Παρασκευόπουλο, ενώ «όπως του απάντησα εγγράφως», σημείωσε, «δεν μπορούσα να δώσω εντολές ως υπουργός Δικαιοσύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ