Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κάλπικη κριτική για μέτρα που ψήφισε, στήριξε, εφάρμοσε

Τρόπους να αντιπολιτευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ έψαξε στην ομιλία του, χτες, στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκης, μέσα στα στενά περιθώρια που αφήνει η αντιλαϊκή στρατηγική τους σύμπλευση.

Χαρακτηριστικά, ακόμα και στη διαδικασία που ακολουθείται για τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις διαδικασίες του κατεπείγοντος που χρησιμοποιεί, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι και η κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ τις χρησιμοποιούσε, αλλά... λιγότερο, όπως έσπευσε να δικαιολογηθεί.

Επιτέθηκε, επίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι παρά τις προεκλογικές του εξαγγελίες ανοίγει δρόμο για πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, καταργεί κάθε προστασία για το δανειολήπτη. Πολύ βολικά για τον ίδιο και το κόμμα του, αποσιώπησε το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά ουσιαστικά προβλέπονται στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου που και η ΝΔ υπερψήφισε τον Αύγουστο. Επιπλέον, οι νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις περί πλειστηριασμών πατάνε ακριβώς πάνω στον «Κώδικα Δεοντολογίας» της Τράπεζας της Ελλάδας, που καταρτίστηκε επί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας την κάλπικη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, την κατέκρινε για τους φόρους που επιβάλλει στα τυχερά παίγνια και το κρασί, για την αυξημένη φορολόγηση στους αγρότες. «Ξέχασε» και εδώ π.χ. ότι η ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια, ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση, στήριξε την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που εξοντώνει με χίλιους τρόπους τη μικρομεσαία αγροτιά, «ξέχασε» ότι η εξοντωτική φορολόγηση των φτωχομεσαίων αγροτών περιλαμβάνεται και αυτή στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου που ψήφισε η ΝΔ παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκμεταλλευόμενος μάλιστα το ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, ο Ευ. Μεϊμαράκης έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι επί διακυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, και τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβρη του 2014, ο κόσμος περνούσε καλύτερα απ' ό,τι τώρα...

Εχοντας κατά νου και τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την Κυριακή, έσπευσε να δώσει το ιδεολογικό του στίγμα για τη ΝΔ, ως «κοινωνικό νεοφιλελευθερισμό», αλλά και αυθεντικό εκφραστή του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας», της στρατηγικής επιλογής της ντόπιας αστικής τάξης για παραμονή της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας εντός ΕΕ και ευρώ.

Στο ίδιο μοτίβο, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι τη Δευτέρα, μετά τις εσωκομματικές εκλογές, η ΝΔ θα είναι δυνατή και ενωμένη, έχοντας κατά νου βασικά τις ενστάσεις και τα ερωτήματα αστικών επιτελείων για το αν θα μπορεί να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του κεντροδεξιού πυλώνα στο αστικό πολιτικό σκηνικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ