Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αποφάσισε να ελέγξει τις καταγγελίες του Γ. Πανούση

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αναλαμβάνει και αυτή «ρόλο» στις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, για απειλές κατά της ζωής του, αφού σήμερα το μεσημέρι θα αποφασίσει σχετικά με το χρόνο που θα πρέπει να κληθούν για να την ενημερώσουν, ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, και ο πρώην υπουργός. Την πρόταση έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετέχουν στο προεδρείο.

«Ανεξάρτητα από την έρευνα που γίνεται από πλευράς Δικαιοσύνης για την υπόθεση, προκύπτουν σοβαρά πολιτικά θέματα τα οποία θα πρέπει η Επιτροπή Θεσμών να διερευνήσει καλώντας τον κ. Ρουμπάτη και τον κ. Πανούση», επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αποδέχτηκε το αίτημα να προσδιοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού όμως προηγουμένως, όπως είπε, «γίνει μια οργανωμένη συζήτηση ώστε η κλήτευση του επικεφαλής της ΕΥΠ και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη να μη γίνει για να καλύψει απλά την περιέργειά μας για ονόματα ή ζητήματα που δεν έχουμε τα στοιχεία», αλλά «να γίνει ουσιαστικός διάλογος (...) να το εξετάσουμε ουσιαστικά».

Αντικατάσταση με ...γκρίνιες

Εξάλλου, την αντικατάσταση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., Στ. Σταυρόπουλου, ζήτησε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αίτημα που κατατέθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός χειρίστηκε την υπόθεση με τα κυκλώματα σε Αστυνομία και Λιμενικό, ενώ στοιχεία για τις δύο αυτές υποθέσεις έχει καταθέσει στην Εισαγγελία ο πρώην υπουργός Γ. Πανούσης. Στο μεταξύ, σε ακρόαση κλήθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Αναστασάκος, ο οποίος θα είναι πιθανότατα ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήριζαν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του Στ. Σταυρόπουλου και εξέφραζαν δυσφορία γι' αυτήν την ενέργεια.

Σαφείς αιχμές για τις ενέργειες Πανούση άφησε χτες στον «Real FM» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι «οι καταγγελίες του κ. Πανούση ήταν τόσο "σοβαρές" που ακόμα και ο ίδιος δεν θεώρησε σκόπιμο να τις διερευνήσει ενώ ήταν υπουργός, και, επίσης, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον υπουργό ο οποίος τον διαδέχθηκε», ενώ σε άλλες δηλώσεις της έκανε λόγο για προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ