Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Με τεράστιες ελλείψεις η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Χιλιάδες είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Το χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά στην Εκπαίδευση έχει σαν αποτέλεσμα το σκηνικό να επαναλαμβάνεται και φέτος, ιδιαίτερα οξυμένο, εξαιτίας και της καθυστέρησης στην επιλογή των αναπληρωτών, η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τις εκλογές.

Η ΔΟΕ εκτιμά πως τα κενά είναι 12.884 μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με πολλά σχολεία να μην άνοιξαν καν, εξαιτίας των ελλείψεων των εκπαιδευτικών, ενώ ολοήμερα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Περιπτώσεις σχολείων που παρέμειναν κλειστά εντοπίζουν οι εκπαιδευτικοί στις Κυκλάδες, όπου παρέμειναν κλειστά 20 δημοτικά και 32 νηπιαγωγεία, στην Εύβοια 35 σχολικές μονάδες, στα Δωδεκάνησα 10 δημοτικά και 21 νηπιαγωγεία, στο Ρέθυμνο 2 δημοτικά κ.ο.κ.

Τα κενά έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα προβλήματα των σχολείων, όπως είναι οι υποδομές. Χτες, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Ληξουρίου, απαιτώντας απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα των σχολείων της Παλικής, που είχε πληγεί ιδιαίτερα από το σεισμό της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, όλα τα «χτυπημένα» από το σεισμό σχολεία (Γυμνάσιο, Λύκειο και Μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου) παραμένουν στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση και κανείς δεν ξέρει σε ποιο σημείο βρίσκονται ακόμη κι οι μελέτες για την αποκατάστασή τους.

«Οι συνθήκες στα ανθυγιεινά κοντέινερς του ΓΕΛ στην ανεμοδαρμένη περιοχή Φύκια (σε ορισμένες περιπτώσεις) δεν επιτρέπουν να διεξάγεται καν η διδασκαλία. Το κτίριο που δόθηκε στους μαθητές ΕΠΑΛ, είχε κριθεί ακατάλληλο για τους μαθητές του νηπιαγωγείου, ενώ ο προαυλισμός πραγματοποιείται στο δημόσιο δρόμο!», σημειώνει η ΕΛΜΕ. Την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση στο Δημαρχείο Αργοστολίου και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (πρώην Νομαρχία).

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή, η Ενωση Γονέων Ηρακλείου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο για τα προβλήματα των σχολείων. Σε συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας, δήλωσαν τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για τη ζοφερή κατάσταση στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, «όπου τα προβλήματα στο χώρο της Εκπαίδευσης δε χωρούν άλλη αναβολή και απραξία», σημειώνει η Ενωση, η οποία καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους γονείς, τα εργατικά σωματεία και τα σωματεία των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στις 1.30 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ