Σάββατο 30 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συνεδριάζει σήμερα η ΚΠΕ

Για θέματα που άπτονται της οργάνωσης του προγραμματικού συνεδρίου του κόμματος, που θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου, συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι να περάσει σε δεύτερη μοίρα το κυρίως θέμα και τη συζήτηση να μονοπωλήσει η πολιτική επικαιρότητα και οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα.

Η συνεδρίαση αναμένεται να κυλήσει χωρίς απρόοπτα και να επικυρώσει τη γραμμή στην οποία κινήθηκε το κόμμα το τελευταίο διάστημα. Τη γραμμή μιας κατ' όνομα «προγραμματικής αντιπολίτευσης», κριτικής σε πλευρές της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να συγκαλύπτεται η επί της ουσίας στήριξη που παρέχει ο ΣΥΝ στην κυβέρνηση. Θα ήταν άλλωστε περιττό να αναλωθούμε στο αν τελικά τα όσα περί ακυβερνησίας υποστήριξε προσφάτως ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ζητώντας και σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, έπληξαν ή βοήθησαν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε μια στιγμή που τα όποια εσωτερικά της προβλήματα καθόλου δεν την εμποδίζουν από το να προχωρά ακάθεκτη στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων.

Πάντως, το όποιο ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης έγκειται στο αν αυτή θα δώσει κάποιες απαντήσεις στο ερώτημα του πώς η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να κρατά πολλά «καρπούζια» στην ίδια «μασχάλη». Και την επιδερμική της κριτική στο ΠΑΣΟΚ να εμφανίζει ως ουσιαστική αντιπολίτευση και μάλιστα από θέσεις αριστεράς, αποκρύβοντας την ταύτιση σε πολιτικές θέσεις και ευελπιστώντας με αυτά τα τερτίπια να προσεγγίσει δυσαρεστημένους οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος. Αλλά ταυτόχρονα και να χτίζονται προϋποθέσεις διαλόγου και συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ