Τρίτη 30 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΤΥΝΗΣΙΑ - ΚΟΥΒΕΪΤ
Σχέδια επίθεσης τζιχαντιστών στη Βρετανία «βλέπει» ο Κάμερον

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΤΥΝΙΔΑ - ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.--

Σε μία προσπάθεια να εντείνει τα μέτρα καταστολής εντός της χώρας του, αλλά και να εντείνει την «αντιτρομοκρατική» και άλλη συνεργασία με την Τυνησία, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ισχυρίστηκε χτες πως οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») που βρίσκονται πίσω από το φονικό της περασμένης Παρασκευής στην πόλη Σους της Τυνησίας εξυφαίνουν σχέδια και άλλων επιθέσεων σε βρετανικό έδαφος.

Μιλώντας στο BBC, υποστήριξε ότι οι τζιχαντιστές του «ΙΚ» συνιστούν «υπαρκτή απειλή» για τη Δύση, προσθέτοντας εντούτοις ότι «μία συνεργασία με τον Σύρο Πρόεδρο Ασαντ για την αντιμετώπιση της οργάνωσης θα ήταν απολύτως εσφαλμένη προσέγγιση». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Βρετανία «θα ορθώσει ανάστημα για να προστατεύσει το δικό της τρόπο ζωής» και ότι θα πάρει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας...

Στην Τυνησία, το ίδιο 24ωρο, οι αρχές ανακοίνωσαν μπαράζ συλλήψεων Τυνήσιων υπόπτων ισλαμιστών, ενώ στη μαρτυρική παραλία της πόλης Σους, όπου έγινε η εν ψυχρώ σφαγή 38 τουριστών, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα οι υπουργοί Εσωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου. Στην Τύνιδα επρόκειτο να μεταβεί χτες και η Βρετανίδα ομόλογός τους, Τερέζα Μέι, σε μία προσπάθεια να εντείνει τις διμερείς σχέσεις συνεργασίας των αντιτροκρατικών αρχών.

Στο Κουβέιτ πάλι, όπου την Παρασκευή έγινε παράλληλα φονική βομβιστική επίθεση νεαρού Σαουδάραβα τζιχαντιστή για λογαριασμό του «ΙΚ» (με αποτέλεσμα 27 νεκρούς και 200 τραυματίες), οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 24χρονος δράστης είχε μεταβεί στη χώρα από το Μπαχρέιν μετά από αναμονή 2,5 ωρών και ότι ερευνούν την πιθανότητα να είχε έρθει σε επαφή με κάποιο συνεργάτη ή σύνδεσμο του «ΙΚ». Σημείωσαν τέλος ότι ο 24χρονος Σαουδάραβας είχε λευκό ποινικό μητρώο και ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις αντιτρομοκρατικές αρχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ