Τρίτη 17 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
Ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μεθαύριο Πέμπτη.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, για την «επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος» και τη «δωρεάν παροχή» 300 kwh μηνιαίως, την «επιδότηση» ενοικίου και σίτισης, αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών που ζουν σε συνθήκες ακόμα και της πιο ακραίας φτώχειας. Ενώ τα άρθρα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και ανέργων) παρατείνουν απλώς για έναν ακόμα χρόνο τα όσα προέβλεπαν ρυθμίσεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης.

Τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΧΑ, στη διάρκεια της συζήτησης στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ το «Ποτάμι» επιφυλάχθηκε.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» επί της αρχής και επιφυλάχθηκε για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, απαιτώντας την άρση των περιοριστικών προϋποθέσεων που περιέχουν, στερώντας ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που προβλέπει από το μεγαλύτερο μέρος των πιο φτωχών εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατέθεσε τέσσερις Τροπολογίες - Προσθήκες για την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, που προβλέπουν:

1) Τη διαγραφή οφειλών των οικογενειών, που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος.

2) Την παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

3) Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.

4) Τη διαγραφή χρεών των Σχολικών Επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ