Τετάρτη 21 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με αλιείς συναντήθηκε η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αλιείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και του Μαλεβιζίου. Το Λιμενικό από την Παρασκευή 16 Γενάρη και άγνωστο μέχρι πότε, έχει απαγορεύσει την αλιεία μέχρι και δύο μίλια από την ακτή για λόγους δημόσιας υγείας. Αιτία είναι οι καταστροφικές πλημμύρες που είχαν ως αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή της Φοινικιάς και τη διαρροή λυμάτων στη θάλασσα.

Οι αλιείς αναγκάστηκαν να «δέσουν» τα σκάφη τους, μένοντας εδώ και πέντε μέρες χωρίς μεροκάματο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα. Ακόμα και ο ειδικός λογαριασμός για την αποζημίωση των αλιέων από «απρόβλεπτες συνέπειες» που υπάρχει για τη στήριξή τους είναι μηδενικός, χωρίς κανείς να ξέρει πού έχουν πάει τα χρήματα, αφού οι αλιείς δεν έχουν πάρει ποτέ έστω και ένα ευρώ!

Κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ συναντήθηκε μαζί τους και σημείωσε ότι οι αλιείς, όπως και οι κάτοικοι των πληγείσων περιοχών, βιώνουν τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης της προστασίας του περιβάλλοντος και της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων. Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους να αποζημιωθούν άμεσα και να φροντίσει το κράτος για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο Βιολογικό Καθαρισμό και στις πληγείσες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ