Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Παρελθόν για το λαό πρέπει να αποτελέσει το ίδιο το σάπιο σύστημα

Σχόλιο του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά παιχνίδια που εξελίσσονται γύρω από την προεδρική εκλογή

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του την Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και το παρασκήνιο μεθοδεύσεων και παζαριών που εξελίσσεται γύρω από τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Από όπου και να το πιάσεις, υπάρχει μπόχα, δυσοσμία, διαφθορά, πολιτικά παιχνίδια, εξαγορές ή απόπειρες εξαγορών συνειδήσεων.

Αυτό που έχουμε ζητήσει εμείς ως Κόμμα, από την πρώτη στιγμή, είναι ότι άμεσα πρέπει να διερευνηθούν οι οποιεσδήποτε καταγγελίες. Βεβαίως, και μικρό καλάθι κρατάμε σε αυτά τα ζητήματα, αλλά και μας απασχολεί αυτό το ζήτημα, αυτή η δυσωδία που αποπνέει όλη αυτή η ιστορία.

Βέβαια, είναι συνηθισμένη ιστορία στο πολιτικό σύστημα, και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα σε περιόδους όξυνσης αντιθέσεων, ανταγωνισμών, διαγκωνισμού για το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, εννοώ σε προεκλογική περίοδο. Ολα αυτά τα έχουμε συνηθίσει, τα έχουμε ζήσει και στο παρελθόν και από αυτή την άποψη, δικαιολογημένα ο λαός μας, με αποτροπιασμό βλέπει, να πω την έκφραση αυτή, αυτά τα πράγματα. Οχι απλά καχυποψία, είναι αντίθετος.

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να βγουν συμπεράσματα. Πρέπει ο κόσμος να βγάλει συμπεράσματα από αυτή την ιστορία. Δεν μπορεί κάθε φορά να δημιουργείται ένα τέτοιο κλίμα, πότε τεχνητής πόλωσης, πότε και πάνω σε υπαρκτά προβλήματα, για να οδηγείται σε αποπροσανατολισμό, να βλέπουμε την επιφάνεια, κάποια σκανδαλάκια μικρά ή μεγαλύτερα, κάποια στοιχεία διαφθοράς που κατά τη γνώμη μας είναι συνυφασμένα με το ίδιο το σύστημα.

Μου φαίνεται στη δική σας εκπομπή, πριν μήνες, πριν ένα χρόνο ξανά που ήμουν εδώ, έλεγα ότι έχει σαπίσει το σύστημα που ζούμε, ότι έχει σαπίσει αυτό το κράτος, αυτός ο μηχανισμός, έτσι όπως τον έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα. Οτι πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για το λαό μας και πρέπει να το αποφασίσει και όχι μόνο σε ζητήματα κάποιων προσώπων, αλλαγές σε πρόσωπα. Γιατί και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν αλλάξει πρωθυπουργοί, έχουν αλλάξει αρχηγοί κομμάτων, έχουν αλλάξει υπουργοί, έχουν αλλάξει πρόεδροι τραπεζών, της Τράπεζας της Ελλάδας ή οικονομικοί παράγοντες, κάτω είτε από τη λαϊκή κατακραυγή είτε κάτω από αντιπαραθέσεις και "σκουντήγματα" μεταξύ των ίδιων αυτών των κομμάτων του συστήματος ή για άλλα συμφέροντα, δεν έχει σημασία. Αλλά, τελικά, η πολιτική που ακολουθείται, συνεχίζει να είναι η ίδια και χειρότερη. Ενάντια στο λαό. Περνούν οι ίδιοι νόμοι.

Ακούγαμε πριν λίγο καιρό τον ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, και λέω τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα που θέλει να κυβερνήσει ή είναι εν δυνάμει δύναμη κυβερνητική στις ερχόμενες εκλογές, να λέει, π.χ., διάφορα για τον Στουρνάρα. Αλλαξε ο Στουρνάρας, πήγε αλλού, μπήκε ο κ. Χαρδούβελης. Η πολιτική όμως συνεχίζεται όταν είσαι εντός των τειχών αυτού του συστήματος, αυτής της πορείας ανάπτυξης ή εξόδου από την κρίση, όπως την λένε, όταν είσαι μέσα στην ΕΕ, όταν είσαι στους ίδιους μηχανισμούς με τα ίδια πράγματα».

  • Αναλυτικότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα θα δημοσιευτούν στον αυριανό «Ριζοσπάστη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιασαν δουλειά(2016-12-06 00:00:00.0)
Να αλλάξουμε τον κόσμο(2004-11-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-10-23 00:00:00.0)
Εγκλήματα ανηλίκων...(1998-08-30 00:00:00.0)
Ικανοποιημένος ο Ζάετς(1996-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ