Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οργάνωση - Ενότητα - Αλληλεγγύη

Γλέντι αλληλεγγύης οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της «Fintexport» το Σάββατο

Από το γλέντι του Σωματείου της «Fintexport»
Από το γλέντι του Σωματείου της «Fintexport»
«Οργάνωση - Ενότητα - Αλληλεγγύη»! Κάτω από αυτό το σύνθημα έγινε το περασμένο Σάββατο, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΑ), το γλέντι του Σωματείου Εργαζομένων στη «Fintexport» για τους ανέργους της επιχείρησης και τις οικογένειές τους. Οι εργαζόμενοι διασκέδασαν με μουσική από το συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ, ενώ το τραπέζι στήθηκε με τις προσφορές που έγιναν από αυτοαπασχολούμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βοήθησαν το Σωματείο και φυσικά με τη συνεισφορά των ίδιων των εργαζομένων.

Οι μέρες αυτές, όχι μόνο οι γιορτινές, είναι δύσκολες και για τους εργαζόμενους της «Fintexport», που έχουν βρεθεί στην ανεργία μετά από το «λουκέτο» και την πτώχευση τελικά της επιχείρησης τον Οκτώβρη του 2013. Κόντρα στις δυσκολίες αυτές, η Καλομοίρα Ιωαννίδου, πρόεδρος του Σωματείου, τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι αλλά πεισμώνουν και δυναμώνουν περισσότερο την οργάνωση και την πάλη τους. «Είναι σημαντικό το Σωματείο να στηρίζει τους εργαζόμενους και να στηρίζεται από αυτούς», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Σωματείο συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο που χάραξαν οι κινητοποιήσεις που οργάνωσε από το Νοέμβρη του 2012, με κατάληψη στο χώρο του εργοστασίου. Και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, που οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται πια στον ίδιο χώρο δουλειάς, παραμένει δραστήριο. Διατηρεί συχνή επαφή με τα μέλη του, οργανώνει τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους για την εξόφληση δεδουλευμένων, αποζημιώσεων και επιδομάτων, παίρνει πρωτοβουλίες όπως το γλέντι του περασμένου Σαββάτου.

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες

Τις επόμενες μέρες συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές. Ο «Ρ» θα παρουσιάσει αναλυτικά τη δραστηριότητα αυτή σε επόμενο φύλλο του.

Σήμερα, Τρίτη

  • Γιορτή για παιδιά και μεγάλους διοργανώνουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και η Επιτροπή Ανέργων Καλλιθέας, στις 6.30 μ.μ., στο πολιτιστικό κέντρο «Αρχέλαος» (Γρυπάρη 195).

Αύριο, Τετάρτη

  • Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) θα προχωρήσει σε διανομή τροφίμων, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τριτόνων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών Δ.Χ. Ν. Αττικής (Ιωαννίνων 6 και Πέτρας, Κολωνός).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μοίρασε αρνιά στους εργάτες της «Φίντεξπορτ»(2013-05-03 00:00:00.0)
Μοίρασε αρνιά στους εργάτες της «Φίντεξπορτ»(2013-05-03 00:00:00.0)
Ο καπιταλισμός καταστρέφει όταν δεν έχει κέρδη(2012-12-30 00:00:00.0)
Απαίτησαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση(2012-11-30 00:00:00.0)
Παράνομη λέει ο δικαστής η απεργία(2003-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ