Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ξανά κλειστό για τους συνταξιούχους το υπουργείο Εργασίας

Ο αρμόδιος υπουργός αγνόησε επιδεικτικά, για πολλοστή φορά, τους χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς που διαδήλωσαν στην Αθήνα

Μαζική και χτες η συγκέντρωση των συνταξιούχων
Μαζική και χτες η συγκέντρωση των συνταξιούχων
Στους δρόμους βρέθηκαν, για μια ακόμα φορά, χτες οι συνταξιούχοι της Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ-ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ και ΤΑΕ-ΟΑΕΕ. Με αιχμή το αίτημα για αποκατάσταση των απωλειών τους και ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται στην Κοινωνική Ασφάλιση, έκαναν πορεία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας. Για άλλη μια φορά, όμως, βρήκαν την πόρτα κλειστή.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους συνταξιουχικών οργανώσεων. Στη συνέχεια, έφτασαν με πορεία έξω από το υπουργείο Εργασίας. Το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ είχαν απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Στο επίκεντρο της χτεσινής κινητοποίησης βρέθηκε το αίτημα για άμεση επαναφορά της 13ης - 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, με τον τρόπο που δινόταν πριν μπουν ηλικιακά κριτήρια, όπως και η αποκατάσταση των «κουρεμένων» συντάξεων. Οπως τονίζουν οι συνταξιούχοι, τα Δώρα δεν είναι «κόστος», όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά απόθεμα από το δικό τους ιδρώτα, χρήματα για τα οποία έχουν δουλέψει. Πρόκειται για ποσά που τους είναι σήμερα απαραίτητα, για να μπορέσουν να δώσουν κάποια μικρή βοήθεια στα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους, για να καταφέρουν να πληρώσουν για τα φάρμακα, τους γιατρούς και τις εξετάσεις τους, καθώς το κόστος τους συνεχώς αυξάνεται.

Στιγμιότυπο έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου
Στιγμιότυπο έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου
Το μήνυμά τους προς την κυβέρνηση είναι πως δε νομιμοποιούν στη συνείδησή τους καμιά από τις αλλεπάλληλες περικοπές που έχουν υποστεί, ότι δε συμβιβάζονται με τα ψίχουλα και τα «φιλοδωρήματα» που προεκλογικά τους υπόσχονται, πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τον αγώνα τους, ούτε να κάτσουν στην άκρη, περιμένοντας να «σωθούν» από τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης.

Ακόμα κι αν αλλάξει η ορχήστρα, όσο ο σκοπός που αυτή παίζει παραμένει ο ίδιος, οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο.

Με ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καταδικάζουν τη νέα άρνηση του υπουργού Εργασίας «να δεχθεί τους αντιπροσώπους 2.500.000 συνταξιούχων. Μια άρνηση που κρατάει εκ μέρους του 8 ολόκληρους μήνες!». Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καταγγέλλουν την προκλητική στάση του υπουργού Εργασίας και δηλώνουν στην κυβέρνηση ότι «η αδιαλλαξία της θα σπάσει κάτω από το συνεχή αγώνα των συνταξιούχων έως ότου δικαιωθούν. Και θα δικαιωθούν».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς και οι προηγούμενες με πρόσφατη αυτή στις 10/12/2014 στο Σύνταγμα, κάτω από συνεχή βροχή, υποδηλώνει ότι οι συνταξιούχοι και οι οργανώσεις τους θα βρίσκονται μέρα - νύχτα αγωνιστικά "στα πόδια τους" και τώρα και στο μέλλον με όποια κυβέρνηση μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ο δρόμος του αγώνα για τους συνταξιούχους είναι μονόδρομος. Συνεχίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ