Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Σταθερά πλημμυρισμένος

Σταθεροποίηση των πλημμυρικών φαινομένων καταγράφηκε χτες στο βόρειο τμήμα του Εβρου, καθώς η στάθμη των υδάτων του ποταμού στο Πύθιο έπεσε στα 5,80 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 5,70. Σταθερά υψηλά παρέμενε όμως στο Νότιο Εβρο και ειδικότερα στην περιοχή του Πετάλου όπου η στάθμη των υδάτων ήταν στα 7 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6.

Χτες, συνεργεία του ΕΛΓΑ, με τη συνδρομή γεωπόνων της Περιφέρειας ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που πλημμύρισαν και υπολογίζονται σε περίπου 110.000 στρέμματα. Επίσης, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) διενεργεί αυτοψίες για τις πλημμυρισμένες κατοικίες. Το κλιμάκιο, σε συνεργασία με τους Δήμους, επισκέπτεται τα σημεία όπου κατοικίες επλήγησαν από νερά, κατά μήκος του ποταμού Εβρου και των παραποτάμων.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αίτημα που κατέθεσαν προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητούν να συζητηθούν ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή από τις αλλεπάλληλες πλημμύρες και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιπλημμυρική προστασία και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.

Οι αγρότες οργανώνουν τον αγώνα τους

Στο μεταξύ, σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, πραγματοποιείται η σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», προκειμένου να οργανωθεί η αγωνιστική απάντηση των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού απέναντι στην πολιτική που πνίγει στα λασπόνερα το μόχθο τους και ξεκληρίζει τους ίδιους.

Η ΟΑΣΕ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα για την επιβίωσή τους κόντρα στα σχέδια και την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ