Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
75 χρόνια δράσης για τον Εργατικό Σύνδεσμο «ΑΤΛΑΣ»

Χαιρετιστήρια μηνύματα από το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ

Υλικό από τον περσινό γιορτασμό της επετείου ίδρυσης του «Ατλαντα»
Υλικό από τον περσινό γιορτασμό της επετείου ίδρυσης του «Ατλαντα»
Τα 75 χρόνια αγωνιστικής δράσης συμπληρώνει ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «ΑΤΛΑΣ» της Αυστραλίας. Από την ίδρυσή του, το 1939, από Ελληνες μετανάστες στο Σίδνεϊ, μέχρι σήμερα, ο «ΑΤΛΑΣ» έχει να επιδείξει πλούσια δράση. Σε αυτή ξεχωρίζουν η συμμετοχή του στους αγώνες του εργατικού κινήματος, στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, στην οργάνωση και την πάλη των ξενιτεμένων, η πολιτιστική και μορφωτική δραστηριότητα, η ανάδειξή του σε σημείο αναφοράς για τους Ελληνες μετανάστες στην Αυστραλία.

Σε επιστολή του το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα 75 χρόνια δράσης και τονίζει: «Παρόλο που μας χωρίζουν χιλιόμετρα, σας αισθανόμαστε δίπλα μας, κοντά μας. Ξέρουμε ότι παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην πατρίδα, από όπου διάφοροι λόγοι σάς οδήγησαν στην ξενιτιά. Ξέρουμε ότι νοιάζεστε και πονάτε, μαζί με τις οικογένειες και τους συγγενείς που αφήσατε πίσω, για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται. Ξέρουμε ότι παραμένετε, έτσι και αλλιώς, ταξικά αλληλέγγυοι με τους αγώνες της εργατικής τάξης, είτε στην Ελλάδα, είτε οπουδήποτε στον κόσμο (...)

Σύντροφοι, δεν μας ενώνει μόνο η κοινή πατρίδα. Μας ενώνει η ταξικότητα της κοινωνίας την οποία ζούμε. Σαν εργάτες, όπου και αν βρισκόμαστε, αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία, που η φτώχεια και η ανεργία δεν θα χωρίζουν οικογένειες και δεν θα στέλνουν τα αδέρφια μας στην ξενιτιά».

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εύχεται στον Ελληνικό Εργατικό Σύνδεσμο «ΑΤΛΑΣ» να συνεχίσει την αγωνιστική πλούσια δράση του για τα συμφέροντα των Ελλήνων μεταναστών: «Ο "ΑΤΛΑΣ" με τα προλεταριακά του διεθνιστικά χαρακτηριστικά βοήθησε και στήριξε με όλους τους τρόπους αγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος που διώκονταν από αντεργατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Εκ μέρους των 90 εκατομμυρίων μελών της ΠΣΟ που ζουν και εργάζονται σε 126 χώρες των πέντε ηπείρων συγχαίρουμε την πορεία των 75 χρόνων του "ΑΤΛΑΝΤΑ" και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε για πολύ πολύ ακόμα να προσφέρετε το διεθνισμό και την αλληλεγγύη σας».

Καλή δύναμη στους νέους αγώνες που έρχονται εύχεται και η Λέσχη Φίλων ΚΚΕ Μελβούρνης. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Χάρη στον ''ΑΤΛΑΝΤΑ'', οι εργαζόμενοι μετανάστες του Σίδνεϊ απέκτησαν ένα γερό στήριγμα. Δώσατε πνοή και ελπίδα στους Ελληνες ξενιτεμένους, δύναμη και αποφασιστικότητα, ώστε πιο αποφασιστικά να συνεχίζεται η πάλη στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του συστήματος που το μόνο που γεννά είναι ανεργία, πείνα, πόλεμο και στυγνή εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ