Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέο σοκ από το θάνατο οπαδού

Οι οπαδοί της Λα Κορούνια στο «Βιθέντε Καλντερόν»

Associated Press

Οι οπαδοί της Λα Κορούνια στο «Βιθέντε Καλντερόν»
Σχεδόν δύο βδομάδες μετά τη δολοφονία του Σέρβου οπαδού του Ερυθρού Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη από αντίστοιχους της Γαλατασαράι (πριν από αγώνα για την Ευρωλίγκα) νέο σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου ενός οπαδού της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στη Μαδρίτη. Το συμβάν ήταν αποτέλεσμα επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς της Λα Κορούνια και της Ατλέτικο Μαδρίτης, έξω από το γήπεδο «Βιθέντε Καλντερόν», πριν από τον αγώνα των δύο ομάδων για το ισπανικό πρωτάθλημα, την Κυριακή το μεσημέρι. Ο 40χρονος οπαδός (ηγετική μορφή στους «σκληροπυρηνικούς» της Ντεπορτίβο) αρχικά ξυλοκοπήθηκε από αντιπάλους και στη συνέχεια πετάχτηκε στα νερά του ποταμού που ρέει στην περιοχή. Οταν ανασύρθηκε είχε υποστεί υποθερμία και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ έπαθε και ανακοπή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Το απόγευμα της Κυριακής ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατός του με αιτία τα χτυπήματα στο κεφάλι. Στα ίδια επεισόδια τραυματίστηκαν και άλλα 13 άτομα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η αστυνομία της πόλης έχει προχωρήσει σε συλλήψεις 2 υπόπτων για το συμβάν και 19 για συμμετοχή στα επεισόδια, ενώ συνολικά έγιναν 30 προσαγωγές οπαδών στις οποίες αποδείχθηκε και η ύπαρξη αντίστοιχων άλλων ομάδων (εκτός των δύο αντιμαχόμενων), όπως της Ράγιο Βαγεκάνο και της Αλκορκόν.

Οι δύο ομάδες, η διοργανώτρια αρχή και η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία καταδίκασαν τα επεισόδια ενώ αρχικά μελετήθηκε το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με την επίσημη εκδοχή να κάνει λόγο για ασυνεννοησία (!) μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων. Πάντως, από την πλευρά του ο προπονητής της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε, με δηλώσεις του αποκάλυψε πως κανείς δεν ενημέρωσε τον ίδιο και τους παίκτες του για τα γεγονότα.

Την επόμενη μέρα κυριάρχησαν στον Τύπο της Ισπανίας η οργή, τα ερωτήματα αλλά και η ανησυχία για αντίποινα, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη μεταξύ κυβερνητικών και ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας για το θέμα της βίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ