Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Βενιζέλου - Τσίπρα για τα μονοπωλιακά συμφέροντα

Συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα το «ψήσιμο» της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα προαπαιτούμενα του μεγάλου κεφαλαίου, για συνέχιση και επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας του κεφαλαίου σε Αιγαίο και Κύπρο, σε συνεννόηση και με τις αστικές τάξεις και άλλων χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, χτες γνωστοποιήθηκε ότι επίκειται συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, με άξονα τα ελληνοτουρκικά. Ο Βενιζέλος, ωστόσο, δεν έχασε ευκαιρία να τον καλέσει σε συναίνεση και για μια σειρά άλλα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε χτες ο Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε κομματικό του ακροατήριο, «ευτυχώς μου διαμηνύθηκε ότι ο κ. Τσίπρας ανταποκρίνεται στην πρόσκληση να έρθει να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα μετά το ταξίδι μου στην Αγκυρα και εν όψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα».

Το ταξίδι Βενιζέλου είναι προγραμματισμένο για τις 29/11 και το Συμβούλιο για τις 5-6/12, με προσανατολισμό οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας να καταλήξουν σε κάποιο συμβιβασμό στα μεταξύ τους ανοιχτά θέματα, για να προχωρήσουν παραπέρα οι μπίζνες σε Αιγαίο και Κύπρο.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Βενιζέλος κάλεσε: «Ελάτε να διαμορφώσουμε εθνική συναίνεση, να διαμορφώσουμε το πλαίσιο του διαλόγου, της εθνικής διαπραγμάτευσης και εν πάση περιπτώσει, προσωπικά είμαι οπαδός και του Συμβουλίου των Αρχηγών των κομμάτων για όλα τα θέματα και για τα εθνικά και για τα θέματα της οικονομικής διαπραγμάτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ