Τρίτη 18 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ
Κι άλλοι νεκροί από τις πλημμύρες

ΠΑΡΙΣΙ - ΡΩΜΗ.--

Την ώρα που οι ηγέτες Γαλλίας και Ιταλίας «συνεδρίαζαν» στην Αυστραλία ως μέλη της Ομάδας των 20 ισχυρότερων κρατών του κόσμου, λαϊκές οικογένειες στις αντίστοιχες χώρες μετρούσαν θύματα από την έλλειψη - όπως φαίνεται - ουσιαστικών μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κατολισθήσεις και πλημμύρες προκάλεσαν τραγικές καταστάσεις σε μια σειρά περιοχές, ακόμα και μεγάλες πόλεις, όπου δρόμοι γέμισαν λασπόνερα (όπως η Γένοβα) και σπίτια γκρεμίστηκαν καταπλακώνοντας ζωντανούς ανθρώπους. Λόγω των συσσωρευμένων νερών, διακόπηκε η κυκλοφορία σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Στη Γαλλία, στη νότια περιοχή Γκαρντ μια τετραμελής οικογένεια αποδεκατίστηκε, όταν η μητέρα και τα δύο παιδιά της (ηλικίας 4 και 1 έτους), σκοτώθηκαν, αφού το αυτοκίνητό τους παγιδεύτηκε σε γέφυρα ποταμού που είχε πλημμυρίσει και έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων. Σώθηκε μόνο ο πατέρας. Στην περιοχή Λοζέρ, σε αντίστοιχες συνθήκες, πνίγηκε ένας 50χρονος, ενώ μέσα στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε νεκρός ένας συνταξιούχος που επίσης είχε παρασυρθεί από τα νερά.

Στην Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, στην περιοχή Τσέρο ντι Λαβένο, μια 5μελής οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος όταν ένας 70χρονος και μία 16χρονη σκοτώθηκαν μόλις κατέρρευσε το σπίτι. Επίσης, ένας 67χρονος φέρεται ότι αγνοείται στο Σέρα Ρόκο, ένα χωριό κοντά στη Γένοβα, στην περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας Λιγουρία, όπου από τον περασμένο μήνα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι από τις πλημμύρες.

Στην ελβετική πλευρά των συνόρων, δύο γυναίκες ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν από κατολίσθηση στο Νταβέσκο - Σοράνιο, από την ελβετική πλευρά των συνόρων.

Στη Γαλλία, τόσο στον περσινό προϋπολογισμό όσο και σε αυτόν που πρόσφατα εγκρίθηκε για το 2015, βασικός στόχος ήταν η μείωση κοινωνικών «δαπανών» και της επιδότησης των δήμων, που είναι αυτοί που κύρια «σηκώνουν» το βάρος της (όποιας) αντιπλημμυρικής προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ