Σάββατο 15 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνάντηση μαθητικών συμβουλίων και Συντονιστικών

Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στο «νέο» σχολείο και τον αυταρχισμό

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Μαθητές από 15μελή, 5μελή και Συντονιστικά Σχολείων της Αθήνας καλούν σε συνάντηση εκλεγμένων σε 15μελή και 5μελή, σήμερα, στις 5.30 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι (Στάση Μετρό «Περιστέρι»). Αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιείται στον Πειραιά, στις 6 το απόγευμα, στην οδό Μπουμπουλίνας 21, στο κέντρο του Πειραιά.

Στο μεταξύ, με πολύμορφες κατά τόπους κινητοποιήσεις, οι μαθητές αναδεικνύουν την αντίθεσή τους στο «νέο Λύκειο», τα προβλήματα των σχολείων και τις δικές τους ανάγκες.

Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν μαθητές του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου, με αιτήματα ενάντια στο «νέο Λύκειο», την «τράπεζα θεμάτων» και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Οι μαθητές κατήγγειλαν την παρουσία των ΜΑΤ και μετά από απαίτησή τους, τα ΜΑΤ τελικά αποσύρθηκαν. Χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του Σπουδαστικού Συλλόγου ΑΣΠΑΙΤΕ.

Μαζική πορεία διαμαρτυρίας έκαναν χτες το πρωί μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Βέροιας, που προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου και από εκεί ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Με τα πανό και τα συνθήματά τους διαδήλωσαν «Ψωμί - παιδεία - ελευθερία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι, παλεύουνε για μόρφωση και κοινωνία άλλη», «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται».

Βέροια
Βέροια
Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, πραγματοποίησαν Συντονιστικό και αποφάσισαν να συμμετέχουν στον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Δημαρχείου.

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Μαζική κινητοποίηση των μαθητών της Πάτρας έγινε την Πέμπτη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, μετά από απόφαση της Επιτροπής του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Οι μαθητές κατέθεσαν τα αιτήματά τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στη συνέχεια πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στην πλατεία Ολγας.

Μία δυναμική κινητοποίηση με τη συμμετοχή μαθητών από δεκάδες σχολεία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Ηράκλειο Κρήτης. Μαζική παρουσία είχαν και πολλά σχολεία από την ύπαιθρο του νομού, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. Οι μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έφτασαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου εκπρόσωποί τους κατέθεσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Κινητοποίηση στους δρόμους της πόλης έκαναν προχτές και οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς.


Αθήνα
Αθήνα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ