Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Καμία συμμετοχή στο επαγγελματικό ταμείο ΤΕΑΥΦΕ

Να μη συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στα Επαγγελματικά Ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ και να μη στείλει κανέναν εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ αποφάσισε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σε συνεδρίασή της.

Σε ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τους παρακάτω λόγους:

  • Το ΤΕΑΥΦΕ και το ΤΑΥΦΕ λειτουργούν πλέον ως ΝΠΙΔ, δεν είναι Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης, αλλά Επαγγελματικά, σε εφαρμογή του αντιασφαλιστικού εφαρμοστικού νόμου του 2ου μνημονίου. Από τη μετατροπή αυτή, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις συντάξεων και κατάργηση παροχών, ενώ και το εφάπαξ εξακολουθεί να δίνεται μειωμένο κατά 64%, ακριβώς όπως προβλέπουν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι και διατάξεις.
  • Τα Επαγγελματικά Ταμεία δεν έχουν καμία σχέση με την Κοινωνική Ασφάλιση, λειτουργούν με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας και της βιωσιμότητας, ενώ υπακούουν, σύμφωνα με τον αντιασφαλιστικό νόμο, στη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», όπως όλα τα Ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι όποιο ΔΣ και να τα διαχειριστεί, εκ των πραγμάτων, θα ακολουθήσει το δρόμο των περικοπών ή της αύξησης των εισφορών των ασφαλισμένων.

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους - ασφαλισμένους «να μη δώσουν άλλοθι στα νέα ΔΣ με τη συμμετοχή τους στις "ψηφοφορίες" (προβλέπεται και επιστολική ψήφος!) που θα τα αναδείξουν, να μη στηρίξουν και να μη νομιμοποιήσουν την υπονόμευση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, αλλά να βρεθούν μαζικά και οργανωμένα απέναντι σε αυτά τα ΔΣ, στον αγώνα της διεκδίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ