Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
Προϋπολογισμός ΣΥΡΙΖΑ με κυβερνητική σφραγίδα

Πιστός στον προϋπολογισμό, που είχε καταρτιστεί βάσει των κατευθύνσεων της κυβέρνησης και είχε φτιάξει ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Κρήτης, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, είναι και ο νέος δήμαρχος της πόλης, Εμμανουήλ Καλέργης. Ο τελευταίος, που εκλέχθηκε με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα των αυταπατών που έσπειρε το κόμμα προεκλογικά. Αλλωστε, το ίδιο έπραξε νωρίτερα και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καταθέτοντας και υποστηρίζοντας τον προϋπολογισμό του Γ. Σγουρού.

Τον προϋπολογισμό του δήμου Ανωγείων στήριξε η παράταξη του Σ. Κεφαλογιάννη που πρόσκειται στη ΝΔ, εξηγώντας πως μετά χαράς τον ψηφίζει, αφού έχει καταρτιστεί από τον ίδιο σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών, τις δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Ρούλιος, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε πως η συζήτηση αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο θυμίζει πολύ τις πάλαι ποτέ περί «όνου σκιάς» κοκορομαχίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ εφάρμοζαν την ίδια στρατηγική, μέχρι που οι ανάγκες της αστικής τάξης τούς επέβαλαν να συγκυβερνήσουν. Είναι και ανάμνηση από το μέλλον του σημερινού άσφαιρου διπολισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, των επωαζόμενων κυβερνητικών εναλλαγών, αλλά και των μελλοντικών «μεγάλων συνασπισμών», με το λαό στη γωνία και στη δυστυχία. Υπενθύμισε, επίσης, πως «είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά ότι ψευδεπίγραφες προεκλογικές εξαγγελίες της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας, περί "συμμετοχικού προϋπολογισμού", δεν ήταν παρά το καινούργιο περιτύλιγμα για τη συνέχιση της πολιτικής των τοπικών χαρατσιών και φόρων, της λεγόμενης ανταποδοτικότητας, που βάζει το λαό να ξαναπληρώνει τοπικά για όσα έχει μυριάκριβα πληρώσει μέσα από την κρατική φορολογία. Στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε, πράγμα που δεν αρνήθηκαν ούτε ο Ε. Καλλέργης ούτε ο Σ. Κεφαλογιάννης, ότι προκειμένου να ισοσκελίσουν κοινωνικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, η ύδρευση, ο ηλεκτροφωτισμός, δε θα διεκδικήσουν από την κυβέρνηση αλλά θα ανεβάσουν κατακόρυφα τα ήδη πανάκριβα τέλη στους δημότες, που έχουν τσακιστεί από τη φοροεπιδρομή, τον ΕΝΦΙΑ, τις εισφορές στον ΟΓΑ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ανεργία κ.λπ.».

Τέλος, έφερε τα παραδείγματα των κομμουνιστών δημάρχων σε Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία, που συγκρούονται, προκειμένου να ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών τους με τις πρωτοβουλίες τους για μείωση των δημοτικών τελών, για απαλλαγή των ανέργων και των οικογενειών με εισόδημα κάτω από τα 25 χιλιάδες ευρώ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩΓΕΙΟΥ(2001-08-14 00:00:00.0)
Αρχισαν τα χαράτσια του "Καποδίστρια"(1999-03-17 00:00:00.0)
Ομηροι πάλι οι έκτακτοι(1998-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ