Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή

Σε λειτουργία βρίσκεται η ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα Τaxisnet, που αφορά στο «επίδομα θέρμανσης» των νοικοκυριών για το φετινό χειμώνα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής για το 25% του συνολικού ποσού που προβλέπεται για το κάθε νοικοκυριό.

Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης προσδιορίζεται με βάση περιουσιακά, εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα με το εμβαδόν της κατοικίας, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται και πλαφόν στο ύψος της επιδοτούμενης κατανάλωσης, η οποία υπολογίζεται μόλις με 35 λεπτά ανά λίτρο. Σε κάθε περίπτωση, η διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ο οποίος μάλιστα παρά τη φετινή μείωση, παραμένει πολλαπλάσιος σε σχέση με τον ΕΦΚ του χειμώνα του 2010 - 2011), σε συνδυασμό με τις συνέπειες της συνολικής επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, θα αφήσει και φέτος «παγωμένα» τα σπίτια ενός πολύ μεγάλου τμήματος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Χαρακτηριστικά, π.χ., για ολόκληρο το χειμώνα και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, για σπίτι 80 τ.μ. στην περιοχή της Αθήνας, το επίδομα θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 218 ευρώ, όταν για να ζεσταθεί στοιχειωδώς ένα σπίτι απαιτεί ποσότητες πετρελαίου με πολλαπλάσιο κόστος.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια, το εισοδηματικό κριτήριο διαμορφώνεται μέχρι τα 30.000 ευρώ το χρόνο για άγαμους και τα 40.000 ευρώ το χρόνο για έγγαμους, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για τα προστατευόμενα παιδιά του νοικοκυριού. Το δε περιουσιακό κριτήριο έχει για «ταβάνι» τα 200.000 ευρώ για άγαμους και τα 300.000 ευρώ για έγγαμους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, η αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας θα υπολογίζεται με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ