Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών

Από την κινητοποίηση στην Κεφαλονιά
Από την κινητοποίηση στην Κεφαλονιά
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ, της Ενωσης Γονέων και Μαθητικών Συμβουλίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Οκτώβρη παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο για την Παιδεία.

Η ΕΛΜΕ κάνει λόγο για μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν στο νησί, με τη συμμετοχή των σχολείων της Παλλικής που βρέθηκαν στο κέντρο του σεισμού, σύσσωμης της Σάμης, με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από την Πάστρα, τις Κεραμειές, τα ΕΠΑΛ Αργοστολίου και Ληξουρίου κ.ά.

Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυναν μια σειρά φορείς που αναφέρθηκαν στο «νέο» σχολείο και τις συνέπειές του, στα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα της Γ' Λυκείου, στις ελλείψεις βιβλίων, στην απουσία πρόσθετης - ενισχυτικής, στα προβλήματα μεταφοράς μαθητών. Κατάγγειλαν ότι στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη 160 μαθητές που καλύπτονται από την ΚΥΑ δεν έχουν ακόμη δρομολόγια και στο ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων δεν καλύπτεται το μισό μαθητικό δυναμικό. Τέθηκε, επίσης, επιτακτικά το ζήτημα των υποδομών, της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Οι ομιλητές δήλωσαν ότι η συγκέντρωση αποτελεί και μία απάντηση στη στοχοποίηση του εκπαιδευτικού κόσμου από τη Χρυσή Αυγή και το υπουργείο Παιδείας, που θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο στα σχολεία και να ποινικοποιήσουν τη δράση.

Κινητοποίηση για την Παιδεία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και στο Ηράκλειο, ύστερα από κάλεσμα της Ενωσης Γονέων, του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ