Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ
Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των οργανώσεων που αποφασίζουν συμμετοχή

Ηδη έφτασαν στις 528 οι οργανώσεις που προετοιμάζουν την κάθοδο στο συλλαλητήριο

Νέες αποφάσεις προστίθενται καθημερινά στις εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών που καλούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Χτες προστέθηκαν άλλες 40 οργανώσεις σ' αυτές που πήραν απόφαση, ανεβάζοντας έτσι στις 528 τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς που έχουν αποφασίσει να πάρουν τη θέση τους ανάμεσα στους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου. Ο πλήρης κατάλογος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ (http://pamehellas.gr) και ανανεώνεται διαρκώς με νέες αποφάσεις.

Ανάμεσα στους κλάδους, ξεχωρίζει η συμμετοχή πάνω από 35 οικοδομικών σωματείων, 62 σωματείων από τον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών αλλά και περίπου 20 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εργαζομένων στον επισιτισμό, τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία

Ομόφωνη απόφαση συμμετοχής πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Είχε προηγηθεί, στις αρχές του μήνα, σύσκεψη με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, της ΠΕΣ/ΝΑΤ και της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών, με θέμα την ανεργία, την επίθεση στην Κοινωνικά Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις, όπου αποφασίστηκε να καλέσουν την ΠΝΟ να πάρει απόφαση για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών: «Απάντηση στα σχέδια του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του είναι να μην πάει ώρα χαμένη μέχρι το πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία που οργάνωσαν τη σύσκεψη, σε χτεσινή τους ανακοίνωση.

Παράλληλα, με συνελεύσεις, συσκέψεις, κινητοποιήσεις και πολύμορφες πρωτοβουλίες, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, στέλνουν σε άνεργους και εργαζόμενους το μήνυμα: «Ωρα να ακουστεί η δική μας φωνή».

Σε Εμπόριο - Υπηρεσίες

Η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, όπου σημειώνει ότι έφτασαν στα 62 τα σωματεία που πήραν απόφαση, καλεί και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου να συζητήσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο. Να συμβάλουν στην οργάνωσή του και να απαιτήσουν και αυτοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και να το παίρνουν όλοι οι άνεργοι, να είναι δυνατό το μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες «κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό», που είναι και ένα από τα βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου. Παράλληλα, με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, να αναδείξουν τα ιδιαιτέρα αιτήματα του κλάδου που είναι : Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτουν την απώλεια από την προηγουμένη μείωση στους μισθούς και τα ημερομίσθια. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνεται η μάχη ενάντια στην εξοντωτική ακρίβεια, στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή(2022-03-18 00:00:00.0)
Να καταρτιστεί σχέδιο δράσης σε κάθε κλάδο(2012-10-13 00:00:00.0)
Ναυτεργάτες και εργατοτεχνίτες σε κοινό αγώνα(2005-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ