Σάββατο 11 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2016
Ψάχνει... επανεκκίνηση στη Φινλανδία η Εθνική

Μετά την αποτυχία στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία η Εθνική ψάχνει σήμερα τη νέα αρχή κόντρα στη Φινλανδία
Μετά την αποτυχία στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία η Εθνική ψάχνει σήμερα τη νέα αρχή κόντρα στη Φινλανδία
Tην ευκαιρία να ...ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία έχει σήμερα η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Φινλανδία (21.45 ΝΕΡΙΤ - ΟΤΕ Sports 1) για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου της στα προκριματικά του ΕURO 2016. Η αποστολή θεωρείται στα μέτρα των διεθνών αφού οι Φινλανδοί παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται δυνατοί εντός έδρας δεν είναι ο αντίπαλος που τρομάζει. Ωστόσο από την άλλη οι διεθνείς καλούνται να ξεπεράσουν και την πίεση που προκαλείται από το γεγονός ότι αν και νωρίς τα περιθώρια απωλειών έχουν μικρύνει. Την ίδια ώρα ούτε η τύχη βοήθησε τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό, Κλαούντιο Ρανιέρι, που μια βδομάδα τώρα είδε τα προβλήματα τραυματισμών να του προκαλούν αρκετούς πονοκεφάλους. Είναι χαρακτηριστικό πως από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η αποστολή από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, σε ένα διάστημα μιας βδομάδας, προέκυψαν 5 προβλήματα τραυματισμών παικτών. Από αυτούς τέσσερα περιστατικά εξελίχθηκαν σε οριστική απουσία (Αβρ. Παπαδόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Χολέμπας) ενώ ο Τοροσίδης αν και συμμετέχει στην αποστολή υποφέρει από την οσφυαλγία. Ακόμα και έτσι πάντως στις τάξεις των διεθνών και της τεχνικής ηγεσίας επικρατεί αισιοδοξία ότι σήμερα η ομάδα θα πάει καλύτερα.

Από την πλευρά του Κλαούντιο Ρανιέρι, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ένα από τα βασικά πράγματα που ευελπιστεί να δει αλλαγμένο προς το καλύτερο είναι ο τομέας της φυσικής κατάστασης των Ελλήνων παικτών. Κάτι που ήταν εμφανές στην πρεμιέρα ότι αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα στον αγώνα. Οσο για τους σημερινούς αντιπάλους, τους χαρακτήρισε ιδιαίτερα αξιόμαχους και δύσκολους, ενώ για τον τρόπο παιχνιδιού της φινλανδικής ομάδας επισήμανε πως μοιάζει με αυτόν της ελληνικής ομάδας. Στην ίδια συνέντευξη ο Ιταλός τεχνικός μίλησε και για τα γενικότερα πλάνα του στην Εθνική Ελλάδας, τις αλλαγές που σχεδιάζει να κάνει, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά πρέπει να γίνονται βήμα βήμα.


Αναφορικά με την 11άδα που θα επιλέξει, αυτή αναμενόταν να οριστεί αργά χτες το απόγευμα μετά και την τελευταία προπόνηση της ομάδας, αν και όπως έχουν δείξει τα πράγματα μέχρι τώρα σε ένα μεγάλο μέρος έχει καταλήξει για τους βασικούς. Αντίθετα, ανοιχτά μέχρι την τελευταία στιγμή φαινόταν να είναι τα πράγματα για την επίθεση αφού τόσο οι θέσεις όσο και τα πρόσωπα (Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Σαμαράς) θα εξαρτηθούν από το γενικότερο σχήμα που θα επιλεχθεί ως τρόπος παιχνιδιού.

  • Στους άλλους αγώνες του ομίλου η Ρουμανία θα φιλοξενήσει την Ουγγαρία (19.00 OTE SPORTS 1) ενώ η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής την Τρίτη (14/10), Β. Ιρλανδία, θα υποδεχθεί τα Ν. Φερόε (21.45 OTE SPORTS 5).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ