Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Εκτός Α1 ο Πανιώνιος

Για πρώτη φορά από καταβολής κατηγορίας ο Πανιώνιος βρίσκεται εκτός

Eurokinissi

Για πρώτη φορά από καταβολής κατηγορίας ο Πανιώνιος βρίσκεται εκτός
Για πρώτη φορά από καταβολής πρώτης κατηγορίας στο μπάσκετ ανδρών (είτε ως Α' Εθνική είτε ως Α1) δεν θα υπάρχει ο Πανιώνιος στο πρόγραμμα των αγώνων καθώς οι «κυανέρυθροι» τέθηκαν χτες και επίσημα εκτός Α1 με απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Η τελευταία δεν δέχθηκε το νέο αίτημα της ΚΑΕ (και του επιχειρηματία Η. Λιανού) για νέα παράταση 10 ημερών ώστε να συμπληρωθεί ο φάκελος προκειμένου να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής. Η ΕΕΑ από την πλευρά της ξεκαθάρισε πως για να γίνει δεκτό το αίτημα θα πρέπει να συναινέσουν και οι δυο διοργανώτριες αρχές, ΕΣΑΚΕ (του πρωταθλήματος) και ΕΟΚ (του Κυπέλλου). Η Λίγκα των ομάδων έδειξε θετική ωστόσο η Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως αρμόδια για το θέμα είναι η ίδια η ΕΕΑ και δεν θέλει να έχει ανάμειξη στο θέμα. Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι η ΕΟΚ με έγγραφό της πριν από λίγο καιρό προς την Επιτροπή είχε ζητήσει να τηρηθούν αυστηρώς τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν όσον αφορά την κατάθεση των εγγράφων από τις ΚΑΕ. Ετσι, με δεδομένη αυτή την εξέλιξη, η ΕΕΑ δεν χορήγησε άδεια στον Πανιώνιο, για τον οποίο άρχισαν πλέον τα σενάρια τις επόμενης μέρας για το σε ποια κατηγορία θα παίζει αφού στο τραπέζι μπαίνει και λύση της συμμετοχής στη Β' Εθνική (και όχι στην Α2) προκειμένου να γίνει εκκαθάριση χρεών. Από την άλλη η Καβάλα φέρεται αυτή τη στιγμή έτοιμη προκειμένου να πάρει τη θέση των «κυανέρυθρων» στην Α1, ωστόσο οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ δεν προβλέπουν κάτι αντίστοιχο για τέτοιες περιπτώσεις.

Αντίθετα με τον Πανιώνιο, έστω και στο παρά ένα της κλήρωσης του πρωταθλήματος, πιστοποιητικό συμμετοχής πήραν η ΑΕΚ και ο Κόροιβος Αμαλιάδας.

Χριστουγεννιάτικο... ντέρμπι

Εν μέσω εορτών θα λύσουν τις διαφορές τους τη μια από τις δυο φορές που θα συναντηθούν για το πρωτάθλημα της Α1 οι δυο αιώνιοι αφού όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση του ΕΣΑΚΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν στο ΣΕΦ στις 28 Δεκέμβρη για την 11η αγωνιστική. Πάντως, οι τόνοι ανεβαίνουν με το καλημέρα αφού υπάρχουν θεωρητικά δυνατά παιχνίδια (είτε από αγωνιστικής άποψης είτε από πλευράς ονομάτων). Τη 2η αγωνιστική θα αναμετρηθούν ΠΑΟΚ και Αρης, την 3η ΑΕΚ και Παναθηναϊκός και την 4η ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Εξαιτίας της ρευστής κατάστασης με τον Πανιώνιο ή τον αντικαταστάτη του η θέση στη χτεσινή κλήρωση παρέμεινε κενή με την επωνυμία ΟΜΑΔΑ Α. Το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Οκτώβρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηχηρή... επιστροφή για ΑΕΚ(2014-09-25 00:00:00.0)
Κλείνουν οι θέσεις(2009-10-14 00:00:00.0)
ΜΠΑΣΚΕΤ(2005-06-03 00:00:00.0)
Κλήση σε Νέο Πανιώνιο(2003-07-09 00:00:00.0)
«Κεραυνοί» Βασιλακόπουλου(2000-09-06 00:00:00.0)
Ακραίες... καταστάσεις(2000-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ