Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σημαντικές δραστηριότητες στο Μαθητικό Στέκι

Εκατοντάδες μαθητές από γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά γέμισαν το Μαθητικό Στέκι. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες στην έκθεση που ετοίμασε η μαθητική επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, εμπνευσμένη από το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (από την απολογία του Ν. Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!».

Οι επισκέπτες, με τη βοήθεια ξεναγών, έχουν την ευκαιρία, με τη βοήθεια ηχητικών αποσπασμάτων, ταμπλό και βίντεο, να δουν και να γνωρίσουν στιγμές από την ιστορία του ΚΚΕ. Με τη βοήθεια ηχητικών αποσπασμάτων από ανακρίσεις κομμουνιστών τη δεκαετία του '30 και την απολογία του Ν. Μπελογιάννη. Με οπτικοακουστικό υλικό μαθαίνουν για κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, όπως ο Δεκέμβρης του '44.

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση μαθητών του 8ου Γυμνασίου Αθηνών για την εκδήλωση: «Οι λαοί αντιστέκονται στον πόλεμο και το φασισμό με όπλο την τέχνη» που παρουσίασαν στο σχολείο τους. Τους μαθητές βράβευσε εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ ο Νίκος Αμπατιέλος, προσφέροντάς τους βιβλία για τον εμπλουτισμό της μαθητικής βιβλιοθήκης αλλά και το CD που διαθέτει η ΚΝΕ με τίτλο «12 τραγούδια, μια ιστορία», με νέες εκτελέσεις και μικρές διασκευές τραγουδιών που συνδέθηκαν με τη 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Το πρόγραμμα του Μαθητικού Στεκιού ξεκίνησε με τη συναυλία «4+1 τραγούδια για το φασισμό» που παρουσίασαν μαθητικά συγκροτήματα από Κυψέλη και Νέο Ηράκλειο. Ιδιαίτερο ενθουσιασμό επέδειξαν οι επισκέπτες στη Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο. Στο χώρο λειτουργούν επίσης εργαστήρια σκίτσου με τους σκιτσογράφους Πάνο Ζάχαρη και Ιάκωβο Βάη, εργαστήρια γκράφιτι και στένσιλ, με έργα αφιερωμένα στην πάλη κατά του φασισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ