Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χτες το απόγευμα για τα πολλά προβλήματα στην Ειδική Αγωγή

Να ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία, με όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό - επιστημονικό - βοηθητικό προσωπικό, με ασφαλείς δημόσιες και δωρεάν μεταφορές, απαίτησαν χτες το απόγευμα γονείς ΑμΕΑ, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, που συγκεντρώθηκαν στη Βουλή. Δήλωσαν ότι η χτεσινή κινητοποίηση είναι μια πρώτη απάντηση στην πολιτική που υποβαθμίζει και παραδίδει στην επιχειρηματική λειτουργία την Ειδική Αγωγή, που κλείνει ειδικά σχολεία, που και αυτά που λειτουργούν τα αφήνει χωρίς τα απαραίτητα.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν: Το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και πορεύτηκαν προς τη Βουλή με συνθήματα ενάντια στην υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, ενάντια στην πολιτική που επιφυλάσσει «τσουβάλια ευρώ στους τραπεζίτες και τα ειδικά σχολεία τα κάνει αποθήκες», διεκδικώντας «μόρφωση, δουλειά, πρόνοια, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Την πολιτική που σπρώχνει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και θυσιάζει τις ανάγκες στο βωμό του κέρδους κατήγγειλε, μιλώντας εκ μέρους των οικογενειών που ζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που δημιουργεί, ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και νήσων Γ. Μουτσινάς, συμπληρώνοντας ότι όσοι θέλουν να βάλουν την επιχειρηματική δράση στην Ειδική Αγωγή θα πάρουν συλλογική απάντηση.


Στο κοινό υπόμνημά τους, το οποίο επέδωσαν στη Βουλή, αποτυπώνουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί για μια ακόμα φορά στα ειδικά σχολεία, για τις νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που δίνει αποφασιστικό χτύπημα στα δικαιώματα των ΑμΕΑ, και καλούν σε ξεσηκωμό.

Στο πλαίσιο του αγώνα αυτού, σήμερα στις 10.30 το πρωί, η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας ζητώντας να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μεταφορά των παιδιών στη μονάδα Ειδικής Αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας με αυτισμό (ΕΜΘΑ), που λειτουργεί στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού. Εδώ και 8 μήνες δεν υπάρχουν οδηγοί να τα μεταφέρουν. Διεκδικούν παράλληλα την επαναλειτουργία του κέντρου Περιβολάκι 3, ζητώντας γενικά άμεση κρατική χρηματοδότηση των κέντρων Ειδικής Αγωγής με βάση τις ανάγκες τους, στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ