Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα χειρουργεία με μόνιμες ελλείψεις στον «Ευαγγελισμό»

Συγκέντρωση που θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα του «Ευαγγελισμού» και της δημόσιας Υγείας οργανώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μια ώρα πριν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εγκαινιάσει τα -άδεια από μόνιμο προσωπικό- νέα χειρουργεία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ) καλεί σωματεία υγειονομικών και φορείς ασθενών να υποστηρίξουν τον αγώνα τους στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 5 μ.μ. στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (τα εγκαίνια θα γίνουν στις 6 μ.μ.). «Νέα σύγχρονα χειρουργεία ζητάμε εδώ και 20 χρόνια αλλά παλαιότερη υπόσχεση για κρατική χρηματοδότηση 14,5 εκ. ευρώ για το σχετικό έργο δεν υλοποιήθηκε» επισημαίνει ο ΣΕΝΕ. Τα νέα 14 χειρουργεία έγιναν με «δωρεά» της Εθνικής Τράπεζας.

Σήμερα λειτουργούν δώδεκα (12) αίθουσες χειρουργείων και λείπουν τουλάχιστον τριάντα άτομα μόνιμου προσωπικού, ενώ για να λειτουργήσουν τα νέα χειρουργεία χρειάζονται τουλάχιστον 55 άτομα μόνιμο προσωπικό. «Σε αυτή την επισήμανση η απάντηση της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ ήταν πως ...περιμένει 22 νοσηλευτές με επτάμηνη σύμβαση (Voucher) ενώ η βελτιωμένη πρόταση του Διοικητή του "Ευαγγελισμού" ήταν πως θα επαναφέρει κάποιους - λίγους - συναδέλφους που είναι αποσπασμένοι σε άλλα νοσοκομεία», υπογραμμίζει ο ΣΕΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ