Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΣΕΡΒΙΑ 56 - 84
«Εκκωφαντική» πρόκριση για Σέρβους

Στη ζώνη των μεταλλίων του φετινού Μουντομπάσκετ της Ισπανίας μπήκε από χτες η Σερβία, που με... εκκωφαντικό τρόπο, μάλιστα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα ημιτελικά, αφού - κάνοντας τη σπουδαία έκπληξη - επικράτησε της Βραζιλίας με 84 - 56. Ετσι η Σερβία στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, που θα γίνει την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη (23:00), θ' αντιμετωπίσει το νικητή του παιχνιδιού που διεξαγόταν αργά χτες βράδυ μεταξύ Ισπανίας - Γαλλίας. Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Σερβία φτάνει σε ημιτελικά Μουντομπάσκετ, αφού το ίδιο είχε συμβεί και στο προηγούμενο του 2010. Παράλληλα, με τη χτεσινή νίκη οι Σέρβοι πήραν και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα τους από τους Βραζιλιάνους στη φάση των ομίλων.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, παρά τη μέτρια εικόνα στον Α' γύρο που προκρίθηκε ως τέταρτη από τον Α' όμιλο, με απολογισμό 2 νίκες, 3 ήττες, επιβεβαίωσε την αγωνιστική ανάκαμψη που είχε στη συνέχεια των αγώνων και την οδήγησε σε δύο σημαντικές νίκες, αρχικά επί της Ελλάδας για τους 16 και τη χτεσινή.

Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι των Βραζιλιάνων σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο εκεί που κυριάρχησαν ήταν στο β' μέρος, όταν και μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για ένα ρόλο. Κρυφό χαρτί για τους νικητές αποτέλεσε σε ένα ακόμη παιχνίδι η απόδοση στην τρίτη περίοδο, όταν, βρίσκοντας τις λύσεις από τα περιφερειακά σουτ, μετέτρεψαν το ρευστό προβάδισμά τους με 37 - 32 στο 20` σε 64 - 44 στο 30`, έχοντας ένα επιμέρους σκορ 29 - 12. Από την άλλη, οι Βραζιλιάνοι, που φάνηκε ότι είχαν σημαντικά αμυντικά προβλήματα, μην μπορώντας να σταματήσουν τα βασικά ατού των αντιπάλων τους, πάλεψαν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος όπου βρήκαν λύσεις κυρίως μέσα από τη ρακέτα. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τεόντοσιτς.

Σήμερα ο πρώτος ημιτελικός

Στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ... πέταξε χτες η Σερβία, που επικράτησε της Βραζιλίας
Στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ... πέταξε χτες η Σερβία, που επικράτησε της Βραζιλίας
Ο πρώτος φιναλίστ του τελικού της Κυριακής αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα από τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού μεταξύ των ΗΠΑ και της Λιθουανίας (22:00 ΑΝΤ1, OTE ΤV), με τους Αμερικανούς να είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ