Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στις 17 Σεπτέμβρη η συνάντηση Αναστασιάδη - Ερογλου

Στις 17 Σεπτέμβρη θα γίνει τελικά η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στις αρχές του μήνα.

Χτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε μιλώντας στο ΡΙΚ ότι «η Τουρκία αντί να κάνει θετικά βήματα στο Κυπριακό, προβαίνει σε παιγνίδι επίρριψης ευθυνών και επανειλημμένως ξεφεύγει από τα συμφωνηθέντα». Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι η τουρκική πλευρά προετοιμάζει το έδαφος για αδιέξοδο, σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή, η οποία καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για επίτευξη προόδου. «Αυτοί που υποστήριζαν πως είχαν διαβεβαιώσεις για επίδειξη καλής θέλησης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να ζητήσουν από την Αγκυρα να ξεκαθαρίσει κατά πόσον επιθυμεί λύση ή αν προωθεί το περιβόητο σχέδιο "βήτα" για αναβάθμιση του ψευδοκράτους», πρόσθεσε, και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Η δική μας πλευρά έχει μόνο ένα σχέδιο. Την απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση του τόπου. Αν αποτύχουν οι συνομιλίες ξέρουμε τι θα κάνουμε».

Στο μεταξύ, ο νέος ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Εσπεν Αϊντε, είχε την Παρασκευή χωριστές συναντήσεις με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Ερογλου, χωρίς να γίνουν γνωστά πολλά πράγματα. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους συμφώνησε πως «οι συνομιλίες ίσως δεν έχουν προχωρήσει όπως κάποιος θα ανέμενε όταν έγινε η κοινή διακήρυξη». Χτες, ο Αϊντε είχε συναντήσεις και με τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Αντρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ