Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
«Αυτοσυγκράτηση» συνιστά η Ουάσιγκτον

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Κοινή έκτακτη συνεδρίαση ξεκίνησαν χτες η Βουλή και η Γερουσία στο Πακιστάν, στο φόντο των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων που συνεχίζονται με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ (κάτι που ο ίδιος έχει αποκλείσει). Η συνεδρίαση δεν αποκλείεται να κρατήσει μέρες.

Παρέμβαση έκαναν προχτές και οι ΗΠΑ, με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι να δηλώνει: «Παρακολουθούμε προσεκτικά τις διαδηλώσεις στο Ισλαμαμπάντ. Συνεχίζουμε να καλούμε όλες τις πλευρές να αποφύγουν τη βία, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να σέβονται το νόμο».

Πρωταγωνιστές στη διοργάνωση των συγκεκριμένων διαδηλώσεων είναι ο πρώην παίκτης του κρίκετ και ηγέτης του κόμματος PTI (Pakistan Tehreek-e-Insaf) Ιμράν Χαν και ο πνευματικός ηγέτης Ταχίρ ουλ Κάντρι που ισχυρίζονται ότι η σημερινή κυβέρνηση αναδείχτηκε μέσα από νοθεία.

Ο ανταποκριτής του BBC μετέδωσε χτες ότι ο Τζαβέντ Χάσμι, ανώτατο στέλεχος του κόμματος του Χαν ισχυρίστηκε ότι στρατός και μυστικές υπηρεσίες είναι έτοιμοι να στηρίζουν τον Χαν και τον Κάντρι για να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ