Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξάνεται το κόστος των μετακινήσεων, παραμένει ο αποκλεισμός για ανέργους και φτωχολογιά

Εξόρμηση από χτες το πρωί κάνουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τις αστικές συγκοινωνίες αλλά και νέοι από Λαϊκές Επιτροπές διαφόρων περιοχών, για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις αυξήσεις του κόστους των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, που η κυβέρνηση πλασάρει ως μειώσεις. Το ΠΑΜΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων: Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση τις ώρες αιχμής, δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑμΕΑ, ή άλλων εργαζομένων που έχουν ανάγκη, των μαθητών και φοιτητών, των στρατευμένων νέων, να σβηστούν τώρα όλα τα πρόστιμα, να μην πάει κανένα πρόστιμο στην εφορία.

Ενδεικτικά, στην ανακοίνωση της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ σημειώνεται: Η κατάργηση της μηνιαίας κάρτας για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που κόστιζε 20 ευρώ και αντικαθίσταται από τη νέα ενιαία κάρτα για όλα τα Μέσα, αξίας 30 ευρώ (από 45 που κόστιζε), έχει αποτέλεσμα να πλήττονται άμεσα όσοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους μόνο το λεωφορείο και το τρόλεϊ (συμπληρωματικά και το τραμ). Οι επιβάτες αυτοί θα πρέπει πλέον, όπως τονίζεται, να πληρώνουν για τη μηνιαία κάρτα 30 αντί για 20 ευρώ (αύξηση 50%). Η συγκεκριμένη τροποποίηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν είναι τυχαία, αναφέρεται, αν σκεφτεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθημερινών μετακινήσεων με τα ΜΜΜ της πρωτεύουσας γίνεται μέσω λεωφορείων και τρόλεϊ.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «παραμένει ο αποκλεισμός για ανέργους και φτωχολογιά που δεν μπορούν να πληρώσουν καθόλου εισιτήριο. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι έλεγχοι για τον περιορισμό της λεγόμενης "εισιτηριοδιαφυγής"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ