Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καταγγέλλει εκβιασμούς για τα επικουρικά ταμεία

Με ψηφισμένο νόμο, η κυβέρνηση βάζει τους εργαζόμενους να διαλέξουν ανάμεσα στην ένταξη στο ΕΤΑΜ και στα Επαγγελματικά Ταμεία

Από παλιότερη πικετοφορία για το Ασφαλιστικό και τα Ταμεία
Από παλιότερη πικετοφορία για το Ασφαλιστικό και τα Ταμεία
Την έντονη διαφωνία της με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία του κλάδου (ΤΑΤΤΑ - ΤΑΙΣΥΤ) εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση και ετοιμότητα. Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι «χτυπά ασφαλιστικά δικαιώματα, συμπεριλαμβάνοντας και το δικό μας Ταμείο, το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα το επικουρικό της Γ' Διεύθυνση του ΤΑΤΤΑ και της Β' Διεύθυνσης του ΤΑΙΣΥΤ.

Βάζει πολύ σοβαρό ζήτημα ή να λειτουργήσει το επικουρικό μας ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που σημαίνει ιδιωτικοποίηση, ή να ενσωματωθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης». Στην πραγματικότητα, όπως και για τα υπόλοιπα επικουρικά ταμεία, η κυβέρνηση εκβιάζει τους λιθογράφους να «διαλέξουν» μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Δηλαδή, ή να υπαχθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, που με το νέο καθεστώς που επιβλήθηκε οδηγεί σε δραστικές περικοπές στις συντάξεις τους, ή να μετατρέψουν το ταμείο τους σε Επαγγελματικό, δηλαδή να περάσουν σε καθεστώς ιδιωτικής ασφάλισης, που και αυτό θα φέρει μειώσεις στις συντάξεις.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ενωση «αυτός ο νόμος (άρθρο 220 του Ν. 4281/2014, παράγρ. 6) δεν έρχεται να βελτιώσει τις παροχές της επικουρικής Ασφάλισης, αλλά να συρρικνώσει και να αφαιρέσει δικαιώματα, σε μια πορεία κατάργησης της επικουρικής ασφάλισης ή ιδιωτικοποίησης. Το σωματείο καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, τοποθετείται ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και τη συρρίκνωση δικαιωμάτων στην Γ' Διεύθυνση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.

Σημειώνει ότι «αυτή η πολιτική βήμα - βήμα στοχεύει στη συρρίκνωση, στην απαξίωση δικαιωμάτων, στο τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης για να μπάσουν στην Ασφάλιση τα γεράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να κάνουν την Ασφάλιση ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Να απαλλάξουν κράτος και εργοδοσία από κάθε εισφορά που και οι εισφορές κράτους και εργοδοσίας πάλι δικά μας λεφτά είναι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει αυτή η πολιτική.

Η Ενωση Λιθογράφων καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και πάλη για ουσιαστική ενοποίηση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, άμεση, επαρκή κρατική χρηματοδότηση και επιστροφή των αποθεματικών που λεηλάτησε η πολιτική του «κουρέματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ