Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προθεσμία πήραν οι κατηγορούμενοι

Κηδεύτηκε προχτές το απόγευμα στην Καλαμάτα, ο 26χρονος, που δολοφονήθηκε πριν από λίγες μέρες στην Καρδαμύλη μαζί με τον 25χρονο φίλο του. Η κηδεία του έγινε λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας για το φονικό και μάλιστα, σημειώθηκε ένταση όταν η σορός του πέρασε μπροστά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατούνται οι δύο φερόμενοι ως δράστες.

Οι τελευταίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καλαμάτας όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Επίσης, ο ένας από τους δύο νεαρούς κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπήρξαν και άλλα άτομα που συμμετείχαν - με διάφορους τρόπους - στην υπόθεση. Παράλληλα, οι τρεις καραμπίνες που βρέθηκαν στην κατοχή των 18χρονων και κατασχέθηκαν, έχουν αποσταλεί και εξετάζονται στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δράστες και θύματα, σύμφωνα με δημοσιεύσεις τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν φασιστικές πεποιθήσεις. Μάλιστα, τόσο ο 26χρονος όσο και ο ένας από τους 18χρονους - σύμφωνα με δημοσιεύματα - έδειξαν την προτίμησή τους στο φασιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», ενώ ο πρώτος εμφανίζεται ως διαχειριστής προφίλ με την ονομασία «Πας μη Ελλην βάρβαρος». Εντύπωση, τέλος, προκαλεί, πάντα σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου, το σχόλιο στο προφίλ του ενός κατηγορουμένου στο διαδίκτυο, από γνωστή του που του εύχεται «χρόνια πολλά, μελλοντικέ δολοφόνε», ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ