Τρίτη 12 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Αντίσταση κοινοτήτων στο «Ισλαμικό Κράτος»

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Σαν το «πρώτο σημάδι τοπικής ένοπλης αντίστασης» στον τρόμο των ενόπλων του «Ισλαμικού Κράτους» στην ανατολική Συρία αντιμετώπισαν χτες διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα την ένοπλη πάλη ενόπλων από τρία χωριά της φυλής Σουεϊτάτ της επαρχίας Ντέιρ ελ Ζουρ. Ωστόσο, η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης από τους μαχητές της κοινότητας των Σουεϊτάτ δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς χτες φαίνεται πως αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν και να παραδώσουν τον έλεγχο των χωριών τους στους μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με το «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, οι μισθοφόροι του «Ισλαμικού Κράτους» με το που κατέλαβαν τα χωριά προχώρησαν στον αποκεφαλισμό τουλάχιστον δύο νεαρών...

Στο μεταξύ, σάλο προκαλεί, ανάμεσα στις άλλες αποκαλύψεις για τις θηριωδίες των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ, όπως είναι οι σφαγές γυναικόπαιδων και οι ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων πολέμου, φωτογραφία, την οποία φέρεται ότι ανέβασε στο Twitter ο πλέον καταζητούμενος Αυστραλός τζιχαντιστής, Χαλίντ Σαρούφ, όπου απεικονίζεται ο επτάχρονος γιος του να κρατάει το κεφάλι ενός Σύρου στρατιώτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian», ο Χαλίντ Σαρούφ ανέβασε τη φωτογραφία που απεικονίζει ένα αγόρι να κρατάει με τα δύο του χέρια ένα κεφάλι στην πόλη Ράκα της Βόρειας Συρίας. Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Σαρούφ τον περασμένο μήνα. Ο Σαρούφ, κάτοικος του Σίδνεϊ, θεωρείται ύποπτος ότι τον περασμένο χρόνο ταξίδεψε στη Συρία και εντάχθηκε στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους» χρησιμοποιώντας το διαβατήριο του αδελφού του, ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση. Είναι ένας από τους δεκάδες Αυστραλούς που πιστεύεται ότι έχουν στρατολογηθεί από το «Ισλαμικό Κράτος» και πολεμούν ως μισθοφόροι στη Συρία, στο Ιράκ και αλλού...

Το ίδιο 24ωρο, η αστυνομία των Κοσσοβάρων Αλβανών ανακοίνωσε πως συνέλαβε 40 άνδρες ως υπόπτους ότι πολέμησαν στο πλευρό των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ, στο πλαίσιο επιχείρησης καταστολής με στόχο την αποτροπή στρατολόγησης νέων εθελοντών μισθοφόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών του Κοσσυφοπεδίου, στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες εκρηκτικών, όπλων και σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ένας 18χρονος από το ανατολικό Κόσσοβο σκοτώθηκε την περασμένη βδομάδα σε μάχες στη Συρία, αυξάνοντας σε 16 το συνολικό αριθμό των Αλβανών του Κοσσόβου που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και τη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ