Τρίτη 12 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Εκδηλώσεις που συνδυάζουν την πρωτοπόρα ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με μία πολυμορφία πολιτιστικών δρώμενων πραγματοποιούνται σε διάφορες πόλεις στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Πλούσιο σε εκδηλώσεις ήταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε καθώς οδεύοντας προς την κορύφωση των εκδηλώσεων με το κεντρικό τριήμερο στις 18 - 19 - 20 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον, το Φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους σε όλη τη χώρα με το κεντρικό του σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», (απολογία Νίκου Μπελογιάννη). Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν, για έναν κόσμο, μια κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στην Ικαρία

Στην Ικαρία, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 20 Ιούλη. Εκατοντάδες νέοι και νέες, γυναίκες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φίλοι και επισκέπτες του νησιού πήραν μέρος στην κεντρική εκδήλωση στο Καραβόσταμο, όπου δεκάδες ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, μέλη του Κόμματος, φίλοι και οπαδοί έστησαν ένα μικρό χωριό: Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούσε παιδότοπος όπου δεκάδες παιδιά ζωγράφισαν και έκαναν κατασκευές, μαθητικό στέκι, περίπτερο της ΟΓΕ, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», μπαρ.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Ικαρία
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Ικαρία
Χαιρετισμό απηύθυνε η γραμματέας της ΤΕ Ικαρίας και Φούρνων Κωστούλα Σεφέρη, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον Μαρίνο Μακρή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν το μικρό αφιέρωμα στη μαρτυρική Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του οποίου διαβάστηκαν γράμματα μικρών Παλαιστινίων και προβλήθηκε ντοκιμαντέρ.

Στο μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, ο Βασίλης Σκούτας, ο Δημήτρης Μηταράκης, ο Σπύρος Χαϊκάλης και η παρέα τους ερμήνευσαν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Στη Λάρισα

Την ίδια ημέρα, έγινε η προφεστιβαλική εκδήλωση των ΤΟ Λάρισας της ΚΝΕ στην παραλία του Αγιόκαμπου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρήστος Κουβέλας, μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, τονίζοντας την ανάγκη ο λαός να παλέψει για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, για το δικαίωμα στην ψυχαγωγία και στις δωρεάν διακοπές. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ μετά το χαιρετισμό ακολούθησε party σε Latin ρυθμούς με τη συμμετοχή χορευτών από σχολές χορού της Λάρισας. Το ραντεβού ανανεώθηκε στις δεκάδες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Νομό Λάρισας μετά τις 15 Αυγούστου καθώς και στο κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα στις 12-13 Σεπτέμβρη στην Κοίτη του Πηνειού.

Στη Λήμνο


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχτές στο λιμάνι της Μύρινας η προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης Λήμνου της ΚΝΕ. Προβολή βίντεο για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη με παρουσίαση, βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και η κεντρική ομιλία από τον Γιώργο Τάτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συνέθεσαν το πολιτικό κομμάτι της εκδήλωσης και ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τραγούδια του αγώνα και αντάρτικα από τοπικό ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα. Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε παιδική γωνιά ζωγραφικής όπου τα παιδιά εξέθεσαν τα έργα τους, αφιερωμένα στην ειρήνη και έκθεση πολιτικού και λογοτεχνικού βιβλίου.

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στη Λήμνο θα συνεχιστούν με ποδοσφαιρικό αγώνα που συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Αυγούστου η Οργάνωση Λήμνου της ΚΝΕ και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Λήμνου, με σύνθημα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε καθώς και χτες Δευτέρα εκδηλώσεις διοργανώθηκαν επίσης στη Νάξο, στη Θάσο (Ποταμιά), στο Λιτόχωρο Πιερίας, στο Ροδόλιβο Σερρών, στο Κιάτο (Κάτω Διμηνιό), στη Σκάλα Αταλάντης, στην Καβάλα (Ποδοχώρι) και αλλού.

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

-- Σήμερα Τρίτη, εκδήλωση διοργανώνεται στους Αγίους Πάντες (Μπαμπαλής) Αποκορώνου Χανίων, στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Ομιλία - συζήτηση: «Λαϊκή Συμμαχία, ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού». Κρητικό γλέντι με τον Γιώργο Γαλάνη και το συγκρότημά του.

-- Η ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ και η ΚΝΕ διοργανώνουν αύριο Τετάρτη πολιτική εκδήλωση στις 9 μ.μ., στον Κάραβο Αλιβερίου, με θέμα «Ανεργία και καπιταλισμός». Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από συγκρότημα νέων.

-- Αύριο, επίσης, εκδήλωση διοργανώνεται στις Μαριές Θάσου με ομιλητή τον Φώτη Τσούτση, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αν. Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ.

-- Εκδηλώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στην Ημαθία στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ: Στις 18 Αυγούστου θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ στην Αλεξάνδρεια, στις 20 Αυγούστου θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ και θα προβληθεί ταινία ενάντια στο φασισμό στη Νάουσα, στις 21 Αυγούστου θα προβληθεί ταινία ενάντια στα ναρκωτικά στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια, στις 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια, ενώ στις 2 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενάντια στο ρατσισμό στην Αλεξάνδρεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεανικές γιορτές στις γειτονιές(2012-08-22 00:00:00.0)
Ποικιλόμορφες εκδηλώσεις απ' άκρη σ' άκρη της χώρας(2012-08-08 00:00:00.0)
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία(2012-08-04 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»(2007-08-09 00:00:00.0)
Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στο Νομό Λάρισας(2002-07-31 00:00:00.0)
Συνεχίζει το «ταξίδι» του(2001-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ