Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Αλλεπάλληλες ασκήσεις εν μέσω αναταραχής

Εν μέσω αναβρασμού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (από Λιβύη έως Γάζα) και στη Μαύρη Θάλασσα, έντονη δραστηριότητα παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Χτες, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 6 / 14» δυνάμεις του στρατού προχώρησαν σε ανακατάληψη της γέφυρας του Στρυμόνα, που, κατά το σενάριο της άσκησης, είχε προηγούμενα καταληφθεί κατόπιν «εχθρικής» ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιχείρηση που διεξήχθη στην περιοχή Νέων Κερδυλίων, ενεργοποιήθηκε τμήμα της λεγόμενης Δύναμης Δέλτα του βόρειου τομέα, μονάδα Ειδικών Δυνάμεων από τη Ρεντίνα, με χρήση οχημάτων Hummer και αεροπορική υποστήριξη - κάλυψη.

Μια μέρα νωρίτερα, προχτές, διεξήχθη ο «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 5 / 14» στις Σαγιάδες Θεσπρωτίας. Η άσκηση αποσκοπούσε στην ταχεία μεταφορά (με ελικόπτερα UH - 1H) και ανάπτυξη μελών της Δύναμης Δέλτα, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε μάχη με «ανταρτικές ομάδες» (διαχέεται ότι ο όρος αφορούσε μονάδες του UCC που υποτίθεται εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος), με υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ - 64 Apache.

  • Την 1η Στρατιά και το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης (EL EU OHQ) στη Λάρισα, απ' όπου συντονίζεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, επισκέφτηκε χτες ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Λουξεμβούργου, στρατηγός Mario Daubenfeld, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ