Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Κινητοποίηση για να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός

Συγκέντρωση με αίτημα να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός έγινε στην Αιανή Κοζάνης. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Αιανής.

Το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάσταση των παιδικών σταθμών. Η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε ότι είναι ασύμφορη η λειτουργία του παιδικού σταθμού Αιανής εξαιτίας «μειωμένης χρηματοδότησης, έλλειψης προσωπικού, μικρού αριθμού παιδιών», καθώς και ότι υπάρχει σκέψη να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του και να πάνε τα παιδιά σε διπλανή τοπική κοινότητα.

Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως εκφράστηκε και στη συγκέντρωση από τον εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, είναι η εξής: «Οι παιδικοί σταθμοί αποτελούν ανάγκη για τη σύγχρονη οικογένεια, αφού τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν δικαίωμα στη δουλειά. Συγχρόνως όμως είναι αναγκαίοι για την ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού και την ομαλή κοινωνικοποίησή του. Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς έχει γίνει εκρηκτικό. Οι κυβερνήσεις, στο όνομα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, σταθερές στην κατεύθυνση της ΕΕ και υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες μέσα από απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την ακρίβεια, τη φορολογία, μέσα από ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, συρρικνώνουν και εμπορευματοποιούν τους παιδικούς σταθμούς και γενικότερα κάθε κοινωνική δομή. Οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να αποτελούν ευθύνη του κράτους, με κεντρικό σχεδιασμό σε ό,τι αφορά την επάρκεια, το παιδαγωγικό πρόγραμμα, την ασφάλεια, τη διατροφή, τη σύνθεση του προσωπικού και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν πρέπει να πιστέψουμε τη Δημοτική Αρχή που εσπευσμένα (μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσης της Λαϊκής Επιτροπής Αιανής) ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να κλείσει τον παιδικό σταθμό, όταν άλλα δήλωσε πριν δέκα μέρες στους δημοτικούς συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης"». Επίσης τόνισε «ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ίδιοι ήταν που έκλεισαν σε άλλη τοπική κοινότητα τον παιδικό σταθμό πριν δυο χρόνια και ότι δεν θέλει να στιγματίσει το τέλος της θητείας της με ένα άλλο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί η πολιτική που στηρίζει».

Στην κινητοποίηση έγινε συζήτηση με τους γονείς, εργαζομένους, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους της Αιανής. «Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, πρέπει να επαγρυπνούμε», τονίστηκε. Τέλος, αποφασίστηκε παράσταση στο νεοεκλεγμένο δήμαρχο με τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός Αιανής.
  • Να εγγραφούν όλα τα παιδιά των ανέργων και μεταναστών.
  • Να καταργηθούν τα τροφεία.
  • Πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες σε προσωπικό, ώστε από το Σεπτέμβρη να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επαναλειτουργήσει ο παιδικός σταθμός της ΔΕΗ(2015-10-03 00:00:00.0)
«Κοινωφελές» χαράτσι στους παιδικούς σταθμούς(2014-09-04 00:00:00.0)
Εξορμήσεις ενημέρωσης για τους παιδικούς σταθμούς(2013-06-28 00:00:00.0)
Για τα δικαιώματα των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς(2013-01-04 00:00:00.0)
Εκλεισε παιδικός σταθμός(2012-06-20 00:00:00.0)
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις χιλιάδων οικογενειών(2010-09-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ