Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στην Κομισιόν το θέμα των καταστροφών σε καλλιέργειες

Ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη ώρα στο πλευρό των παραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας, που καταστράφηκε η παραγωγή τους (φωτό από περιοδεία του Σ. Ζαριανόπουλου σε Πέλλα - Ημαθία)
Το ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη ώρα στο πλευρό των παραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας, που καταστράφηκε η παραγωγή τους (φωτό από περιοδεία του Σ. Ζαριανόπουλου σε Πέλλα - Ημαθία)
Ερώτηση για τις σοβαρές καταστροφές που υπέστησαν στην παραγωγή τους χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες της Κ. Μακεδονίας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Μεγάλες είναι οι καταστροφές χιλιάδων αγροτών της Κ. Μακεδονίας από τις αντίξοες φετινές καιρικές συνθήκες (χαλαζοπτώσεις, παρατεταμένες βροχές). Η παραγωγή ολόκληρων καλλιεργειών (ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, βερίκοκα, κ.ά.) καταστράφηκε ολοσχερώς. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής, που δέχεται συνεχή πλήγματα από την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, τη βαριά φορολογία, τα χαράτσια σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, τις παράνομες παρακρατήσεις για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ μέσω της "GAIA - Επιχειρείν", παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δωρεάν μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μικρό μόνο μέρος της ζημιάς των αγροτών αποζημιώνεται και με μεγάλη καθυστέρηση, παρά το γεγονός ότι οι αγρότες πληρώνουν μεγάλα ποσά για την ασφάλιση της παραγωγής τους στον ΕΛΓΑ, ο οποίος όμως δεν ασφαλίζει και αποζημιώνει ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, που έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγή τους τα επόμενα χρόνια.

Οι καθυστερήσεις και η μη πλήρης αποκατάσταση των πραγματικών ζημιών, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης, η υπερφορολόγηση, η υποθήκευση του συνόλου της αγροτικής γης, για δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω της εξαθλίωσης των αγροτών, εντάσσονται στην πολιτική στόχευση της ΕΕ, της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ , όπως και των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, για τον ξεριζωμό των μικρών αγροτών από τη γη τους και την αγροτική παραγωγή, για την παράδοσή της στα χέρια μεγάλων καπιταλιστικών εκμεταλλεύσεων.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή στα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Κ. Μακεδονίας να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους αγρότες της περιοχής για να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ