Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το δυνάμωμα της πάλης, η απάντηση

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Πόλης της ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ καταγγέλλει «την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΥΕΝ - καθοδηγητικό κέντρο των κατασταλτικών μηχανισμών στον Πειραιά - καθώς και το δουλεμπορικό κύκλωμα, για την κλιμάκωση της τρομοκρατικής πολιτικής δίωξης ενάντια στον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, πρόεδρο του σωματείου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, συνέχεια αλλεπάλληλων διώξεων σε βάρος πρωτοπόρων συνδικαλιστικών στελεχών.

Η απόρριψη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά της προσφυγής για την άρση των τρομοκρατικών περιοριστικών όρων, που έχουν επιβληθεί και παραμένουν σε ισχύ σε βάρος του Γιάννη Μανουσογιαννάκη, με εγγύηση 500.000 δραχμές, παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κάθε αρχή του μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, με την αξιοποίηση της μήνυσης του γνωστού δουλεμπόρου Γιάννη Κωνσταντινίδη, που έγινε με χαλκευμένες κατηγορίες, "φωτογραφίζουν" τον αντιδραστικό "τρομονόμο", που κατέθεσε και προωθεί για ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

Με πολιτική "ομπρέλα" το κυβερνητικό έκτρωμα - τον "τρομονόμο" - το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, με την απορριπτική απόφασή του, ενοχοποιεί τη συνδικαλιστική - πολιτική δράση, προχωρά σε άκρως επικίνδυνες φασιστικής έμπνευσης επιλογές, που θυμίζουν μαύρες εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση της εργατικής τάξης και γενικότερα του εργαζόμενου λαού.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται ο κυβερνητικός τυχοδιωκτισμός, η πολιτική του μαστιγίου και του καρότου, ο ψευδεπίγραφος "κοινωνικός διάλογος" της απάτης και, ταυτόχρονα, η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, το χτύπημα των αγώνων της εργατικής τάξης, των εργαζόμενων, για το δικαίωμα στη δουλιά, στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της γενικότερης αυταρχικής - αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών, σύμφωνα με τις επιλογές των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, του μεγάλου κεφαλαίου, για το χτύπημα των δημοκρατικών - λαϊκών ελευθεριών και των αγώνων του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι σε βάρος του Γ. Μανουσογιαννάκη. Να αποσυρθεί ο νέος "τρομονόμος".

Να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών, για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ