Σάββατο 26 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύει ανά την Ελλάδα

Στην Ικαρία
Στην Ικαρία
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει αρχίσει το ταξίδι του και στην Ικαρία, με πρώτο λιμάνι τους Φούρνους στις 20 του Ιούλη και επόμενο τον Αγιο Κήρυκο την Πέμπτη 24 του Ιούλη. Με μεγάλη συμμετοχή από τη νεολαία και πλήθος κόσμου να παίρνει μέρος σε αυτές τις δυο πρώτες εκδηλώσεις, οι οποίες, με θέματα τον πόλεμο και τη μετανάστευση, μετατράπηκαν σε βήμα καταγγελίας της συνεχιζόμενης σφαγής του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.

Τα ραντεβού ανανεώθηκαν για τη Δευτέρα 28 του Ιούλη στον Εύδηλο και για την Παρασκευή 1η του Αυγούστου στις Ράχες και βέβαια το μεγάλο ραντεβού για την κεντρική εκδήλωση της Ικαρίας την Κυριακή 10 Αυγούστου στον Καραβόσταμο. Τέλος, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 40 χρόνων του Φεστιβάλ της ΚΝΕ οργανώνεται συνάντηση των παλιών ΚΝιτών, όλων όσοι, με τη συμμετοχή τους και το μεράκι και τον αγώνα τους, έβαλαν το λιθαράκι τους στην 40χρονη ιστορία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Αντίστοιχα, πετυχημένη προφεστιβαλική εκδήλωση έγινε προχτές και στην εργατική περιοχή των Ποταμουδίων Καβάλας, όπου μίλησε ο Μπάμπης Τσιμπόγλου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ και ακολούθησε ρεμπέτικο - λαϊκό πρόγραμμα.

Αλλες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Στην Καβάλα
Στην Καβάλα
Παράλληλα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ κάνουν και προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί:

Στην Καισαρειά Κοζάνης, στην κεντρική πλατεία, θα γίνει την Τρίτη 29 Ιούλη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά», με ομιλητή τον Γιώργο Γκούμα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και μετά θα ακολουθήσει συναυλία με νεανικό συγκρότημα.

Στη Λαμία, στην πλατεία των εργατικών κατοικιών στα Γαλανέικα, θα γίνει εκδήλωση την Τετάρτη 30 Ιούλη, με παιδότοπο για κατασκευές και ζωγραφική από τις 6 μ.μ. και προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», στις 9 μ.μ.

Στην Ιτέα, στο Σκάκι (παραλία), θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιούλη, εκδήλωση με θέμα «Φυσική αγωγή και αθλητισμός - δικαίωμα του λαού και της νεολαίας», όπου θα μιλήσει ο Βαγγέλης Γείτονας, μέλος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, θα προβληθεί σχετικό βίντεο και θα ακολουθήσει μουσική από ερασιτεχνικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ