Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την επέτειο δολοφονίας της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου θα γίνει φέτος την Παρασκευή 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης & Ιερά Οδός).

Σε ανακοίνωσή του, για τη συμπλήρωση 34 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Στις 28 Ιούλη 1980 δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Η εργοδοσία είχε δώσει εκείνη τη μέρα εντολή: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο...". Με αυτές τις εντολές έφυγαν από το εργοστάσιο τα λεωφορεία της εταιρείας μην υπολογίζοντας την ανθρώπινη ζωή. Ενα τέτοιο λεωφορείο - δολοφόνος έπεσε πάνω στην συντρόφισσα Σωτηρία.

Η αστική δημοκρατία διαχρονικά σταματάει στις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, σταματάει όταν οι εργαζόμενοι ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία. Εκεί αποκαλύπτεται η δικτατορία των μονοπωλίων, που μόνιμα, με κάθε μορφή στρέφεται ενάντια στους εργαζομένους και στη νεολαία.

Κεφάλαιο - ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις έχουν στόχο να βάζουν τους νέους και τις νέες να δουλεύουν μία ζωή χωρίς δικαιώματα. Να περιπλανιούνται μόνιμα από την ανεργία στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη δουλειά χωρίς να βγάζουν άχνα, για να διασφαλίζουν τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές. Με αυτά τα υλικά θα γίνει και η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση σήμερα είναι να δυναμώσει η οργάνωση των νέων σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές, η συμμετοχή στην πάλη, στη διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων, στις μαζικές διαδικασίες, στην οργάνωση της λαϊκής αλληλεγγύης.

Οι νέοι και οι νέες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη ζωή, στη μόρφωση. Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων.

Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης & Ιερά Οδός)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ