Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μειωμένες ποινές για την υπεξαίρεση

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν πάλι οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι του σκανδάλου της υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χτες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο σε ποινή φυλάκισης 12 ετών για το κακούργημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Επίσης καταδίκασε τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια σε κάθειρξη 13 ετών για την υπεξαίρεση και 15 μηνών για πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος. Ο βασικός κατηγορούμενος Παναγιώτης Σαξώνης καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη για την υπεξαίρεση, 2 χρόνια για την πλαστογραφία και 6 χρόνια για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Θυμίζουμε ότι το Φλεβάρη του 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει και τους τρεις σε ισόβια κάθειρξη. Επίσης, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή φυλάκισης, με αναστολή, δύο ετών στον πρώην διευθυντή της ταμιακής υπηρεσίας Γιώργο Γκαϊδατζή και ενός έτους στον επίσης πρώην διευθυντή Θωμά Γκόλα, για την παράβαση του ελλιπούς ελέγχου των υφισταμένων τους. Ο Θ. Γκόλας είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 15 χρόνια κάθειρξη και ο Γ. Γκαϊδατζής σε 10 χρόνια κάθειρξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ