Κυριακή 6 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Μια μεγάλη Σκακιέρα η Ικαρία

Την ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας η σκακιστική γιορτή με τη διεξαγωγή του Ανοιχτού Διεθνούς Πρωταθλήματος Αιγαίου «Ικαρος 2014». Παράλληλα θα υπάρχουν εκδηλώσεις με διαλέξεις, επιδείξεις, προβολές, γρήγορο σκάκι, ξεχωριστό σκάκι για παιδιά, λύση σκ. προβλημάτων, Ομαδικό Μεσογειακό Τουρνουά κ.ά.

Από τις μέχρι σήμερα επιβεβαιώσεις, από τις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και βέβαια το συνδυασμό πνευματικής άσκησης και διακοπών, αναμένεται οι συμμετοχές να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο. Κυρίαρχα στοιχεία θα είναι πάλι το σμίξιμο ηλικιών (ίσως βρεθούν ξανά αντίπαλοι σκακιστές με διαφορά 8 δεκαετίες!), η συνύπαρξη παικτών από χώρες με διαφορετικό πολιτισμό, άλλη γλώσσα, ξεχωριστή αναμέτρηση ανδρών και γυναικών, οι ίδιες συνθήκες για άτομα με ειδικές ανάγκες, οι συναντήσεις σκακιστών του ίδιου Σωματείου, οι αναμετρήσεις μελών της ίδιας οικογένειας κ.ά. Στα πρώτα τραπέζια θα αγωνίζονται GM, όπως ο Ουκρανός Ζέρεμπουκ, ο Ούγγρος Προχάσκα, ο Τσέχος Βέλιτσκα, καθώς και οι Ι.Μ. Φαραχάτ (Αίγυπτος), Ηλίας Κουρκουνάκης, Νίκος Σκαλκώτας. Μαζί τους νέοι ταλαντούχοι σκακιστές που θα διεκδικήσουν νόρμα διεθνούς τίτλου, όπως ο Αλέξανδρος Κουκουφίκης, ο Βασίλης Σαράντος και πολλοί άλλοι.

Ολες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου από 12 έως 20 Ιούλη 2014. Για δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες στο http://ikariachess.blogspot.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ