Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΙΠΕΔ
Ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και παραλιών

«Ακάθεκτη» η κυβέρνηση συνεχίζει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, να προωθεί ιδιωτικοποιήσεις υποδομών και παραλιών της χώρας, για να εξασφαλίσει κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Χτες, «σειρά» είχαν δύο ολυμπιακά ακίνητα, και συγκεκριμένα το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου και το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και μία παραλία στην Ερμιόνη.

Οσον αφορά τα δύο ολυμπιακά ακίνητα, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη δημόσιων διεθνών διαγωνισμών που θα γίνουν σε μία φάση. Η ιδιωτικοποίηση των δύο ακινήτων γίνεται, όπως αναφέρεται, για την ...«αξιοποίησή τους», καθώς «επί δέκα έτη υποαξιοποιούνται ή έχουν εγκαταλειφθεί, μέσω μακροχρόνιων παραχωρήσεων και διατήρησης των υφιστάμενων αθλητικών χρήσεων». Κατά το ΤΑΙΠΕΔ, τώρα τα ακίνητα θα «αξιοποιηθούν», «ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες αθλητικές υποδομές που θα συμβάλλουν άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών»! Συνεχίζει, σημειώνοντας ότι: «Μια τέτοια αξιοποίηση είναι επωφελής για το Δημόσιο, διότι εκτός του προσδοκώμενου οικονομικού ανταλλάγματος, θα υπάρξει εξοικονόμηση πόρων από την επιβάρυνση με υψηλά κόστη συντήρησης»!

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει σχετικά με το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου ότι «αναπτύσσεται σε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων». Διαθέτει ανοιχτούς και κλειστούς «διαγωνιστικούς χώρους», «κτιριακό συγκρότημα των στάβλων», «κτηνιατρική κλινική» και ελικοδρόμιο, τεχνητή λίμνη, εσωτερικούς ασφαλτοδρομένους «οδικούς δακτυλίους», πεζόδρομους κ.ά.

Για το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, σημειώνει ότι έχει «οικοπεδική έκταση 91 στρεμμάτων περίπου, με κτιριακό συγκρότημα περίπου 36.000 τ.μ. αθλητικών χρήσεων». Εκεί, το 2004 έγιναν τα αγωνίσματα της ρυθμικής γυμναστικής. Συνορεύει με το Μητροπολιτικό Πάρκο Βεΐκου.

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της παραλίας της Ερμιόνης που βρίσκεται στην περιοχή Σαμπάριζα, ξεκινάει επίσης με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό. Πρόκειται για «παραθαλάσσιο ακίνητο», όπως χαρακτηρίζεται από το ΤΑΙΠΕΔ, έκτασης 170 περίπου στρεμμάτων. Πωλείται, γιατί σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ «προσφέρει στους επενδυτές περιθώριο θετικής εξέλιξης μέσω της αξιοποίησης ενός σημαντικού μέρους των εκτάσεων που περιβάλλουν το ακίνητο σε δραστηριότητες φιλοξενίας/αναψυχής και σε εξοχικές κατοικίες».

Οι διαγωνισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του τέταρτου τριμήνου του 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ